Tražimo od načelnika općine Neum javno očitovanje!!!

od root
Tražimo od načelnika općine Neum javno očitovanje!!!

Građane Bosne i Hercegovine je uznemirila vijest da je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na sastanku 15.03.2022. na kojoj je bio prisutan i načelnik općine Neum dala podršku načelniku općine Neum u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva.

Ovakve poruke koje nam dolaze iz jedine bosanskohercegovačke općine na moru, pogotovo kada se stave u sadašnji vremenski okvir i trenutnu političku situaciju u BiH i  regiji su strašne i nevjerovatne. To su poruke javnog aparthejda i diskriminacije građana Bosne i Herecgovine koji nisu Hrvati.

Koju borbu i protiv koga vodi načelnik općine Neum? Da li želi etnički čist Neum ili pak želi administrativnim preprekama zabraniti ili osporiti investiranje u Neum svima onima koji nisu Hrvati? Da li je ovo znak zvanične hrvatske politike u BIH?

Iskreno se nadamo da se možda i radi o pogrešno prenesonoj informaciji. Zbog toga tražimo od načelnika općine Neum da se javno izjasni da li on zaista vodi ovu borbu, protiv koga i na koncu kakav je njegov stav po ovom pitanju.

SBiH PRESS

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.