Održana Izborna skupština Gradske organizacije Stranke za BiH Goražde

od Press Služba SBiH
Održana Izborna skupština Gradske organizacije Stranke za BiH Goražde

Dana 27.04.2024. godine u sali hotela Kazablanka sa početkom u 17,00 sati održana je Izborna skupština Gradske organizacije SBIH Goražde.

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i učenjem Fatihe započeta je Izborna skupština u Goraždu, gradu koji je pružio herojski otpor u agresiji na našu jedinu državu.

Na samom početku izabrana su Radna tijela Skupštine (Radno predsjedništvo, Verifikaciona komisija, Izborna komisija, Zapisničar i ovjerivači zapisnika). Usvojen je Poslovnik o radu Skupštine ali i drugi obavezni dokumenti potrebni za održavanje i provođenje Izborne skupštine.

Izborni postupak protekao je u demokratskoj atmosferi a izabrani članovi su se zahvalili na ukazanom povjerenju. Skupštinu svojim prisustvom uveličali su predsjednik Stranke za BiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo gospodin Semir Efendić, Generalni sekretar Stranke za BiH i Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH gospodin Džemal Smajić, potpredsjednica Stranke za BiH i zastupnica u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska u prošlom mandatu gospođa Begija Smajić kao i drugi brojni gosti.

Efendić je čestitao izabranom rukovodstvu i poželio puno uspjeha i sreće u daljem radu. Istakao je da samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom može se doprinijeti boljim rezultatima na predstojećim izborima, koji su jedni od najvažnijih za BiH. Efendić je podsjetio da se Stranka za BiH zalaže za nedjeljivu i suverenu državu BiH i da je zastava Stranke za Bosnu i Hercegovinu čista te da ne postoji nešto što su uradili kadrovi ove stranke čime bi narušili njenu ispravnost ili integritet.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa događaja.

 

Press SBiH

 

 

 

Hiu

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.