Zastupnik SBiH Nisvet Jusić: Bužim dobija novu zgradu policije, sredstva za kupovinu zemljišta osigurana amandmanom na Budžet USK 2017. godine 

od Press Služba SBiH
Zastupnik SBiH Nisvet Jusić: Bužim dobija novu zgradu policije, sredstva za kupovinu zemljišta osigurana amandmanom na Budžet USK 2017. godine 

U Bužimu je svečano  otvorena nova zgrada policijske stanice, koja ispunjava evropske standarde. Riječ je o objektu vrijednom 1,1 milion KM.

Naime, zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) Nisvet Jusić 2017. godine uložio je amandman na budžet USK, nakon čega su obezbjeđena sredstva za kupovinu zemljišta za izgradnju ovog objekta.

Jusić je tražio da se sredstva od 100.000 KM, koja su bila planirana za kupovinu uredske opreme za Ministarstvo unutrašnjih poslova, preraspodijele za kupovinu zemljišta. Time je omogućeno da se krene sa izgradnjom nove stanice za policijske službenike, kojima će rad uveliko biti olakšan.

Cilj gradnje jednog ovakvog objekta bio je da građani osjete poboljšanje, efikasnost i brzinu u postupanju policije, da vide da rad policije daje rezultate i da je iz godine u godinu Bužim sve sigurnije mjesto za život.

– Stara zgrada policijske stanice u Bužimu bila je ruševna tako da nije bila funkcionalna i  nije ispunjavala ni minimum uvjeta za rad. Otežavajuća okolnost bila je i to što je krov prokišnjavao zbog čega je nekoliko puta privremeno saniran. Posljednji put su policijski službenici PS Bužim 2017. godine sami vršili sanaciju krova. Kako objekat nije bilo moguće obnoviti problem je bio u nedostatku prostora za izgradnju novog objekta. Godinama je to bila tema bez realizacije, zbog čega sam 2017. godine uložio amandman na budžet USK koji je usvojen te su obezbjeđena sredstva za kupovinu zemljišta za izgradnju novog objekta. Ubrzo se krenulo sa izradom projektno-tehničke domentacije, pribavljanje dozvola itd. Krajem 2019. godine potpisan je ugovor o izgradnji objekta Policijske stanice Bužim. Time su se stekli uvjeti da se krene s radovima objekta čije radove smo priveli kraju – , rekao je Jusić dodavši da ga raduje što će policijski službenici dobiti odlične uslove za rad.

Jusić je pred otvaranje Policijske stanice Bužim poslao poruku sugrađanima, kazavši kako je puno onih koji su pomogli kada je trebalo, te podsjetio na narodna poslovicu koja kaže: “Ko pomogne na vrijeme pomogao je dva puta”.

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju objekta vrijednog 1.111.000 KM sa PDV-om, potpisan je u Bihaću 29. decembra 2020. godine.

Press SBiH

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.