Klub zastupnika SBiH uložio 10 amandmana na Prijedlog budžeta KS za 2022.god.

od root
Klub zastupnika SBiH uložio 10 amandmana na Prijedlog budžeta KS za 2022.god.

Klub zastupnika “Za Bosnu i Hercegovinu” u Skupštini Kantona Sarajevo uputio je 10 amandmana na Prijedlog budžeta KS za 2022. godinu, o kojem će se raspravljati na 48. redovnoj sjednici Skupštine zakazane za ponedjeljak, 31. januara.

U saopćenju iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) tvrde da bi usvajanjem seta amandmana sredstva bila preusmjerena s pozicija koje nisu esencijalne, osnovne ili od suštinske važnosti za građane. Dio amandmana odnosi se na poboljšanje kvaliteta života građana, njihove sigurnosti, kao i na poboljšanje saobraćajne komunikacije na području KS. 

Klub zastupnika SBiH kroz prva tri uložena amandmana ukazao je na potrebu projektovanja i saniranja klizišta na području Kantona Sarajevo, izgradnju objekta Ministarstva unutrašnjih poslova i nabavku opreme za video nadzor, radi poboljšanja sigurnosne situacije koja je narušena, te na nužnost gradnje novog objekta za potrebe Policijske stanice Dobrinja s obzirom da djeluje u neadekvatnim uslovima.

Amandamom 4 žele osigurati sredstva za izgradnju sportsko rekreativnog centra Dobrinja.  U amandmanu 5 zastupnici Stranke za Bosnu i Hercegovinu predlažu projektovanje i izgradnju gondole/žičare Hrasnica-Igman-Bjelašnica u iznosu od 20 miliona KM.  Navodi se da bi izgradnja imala višestruki značaj za razvoj KS i ovih olimpijskih planina. U rješavanju problema putne komunikacije prema izletištu Trebević, Klub zastupnika SBiH u KS ulaže i amandman 6 kojim je obuhvaćeno projektovanje i izgradnja saobraćajnice od Jarčedola do Trebevića.

Kroz amandman 7 potražuju izradu studije i elaborata za izmještanje deponije za odlaganje otpada Smiljevići izvan gradskog područja. U tekstu amandmana 8 i 9 predlaže se  regulacija korita rijeke Miljacke od RTV doma do ušća u Bosnu radi spriječavanja poplava koje se često javljaju i potrebu kupovine zemljišta za izgradnju osnovne škole za naselje Nova Otoka i Miljacka.   Klub zastupnika Stranke za BiH traži amandmanom 10 da se porodiljama u manjem bh.entitetu Republika Srpska, omogući naknada u iznosu od 1.000 KM. Smatraju da bi se time u znatnoj mjeri pomoglo u održivosti povratka.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.