“Dani jagode” u Čeliću nakon 12 godina i dolaska na čelo općine Admira Hrustanovića iz SBiH

od root
“Dani jagode” u Čeliću nakon 12 godina i dolaska na čelo općine Admira Hrustanovića iz SBiH

Svečanim presijecanjem vrpce, nakon 12 godina pauze, u Čeliću je danas otvorena privredna manifestacija „Dani jagodastog voća“.

Ova manifestacija poznata je pod imenom Dani jagode u Čeliću, a prva je održana 1980. godine.
Općina Čelić poznata je u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama regije po jagodama izvrsnog kvaliteta. Pored izložbenog prostora, manifestacija je obogaćena brojnim edukativnim i kulturno zabavnim programom.

“Ono što je bitno naglasiti osim izbožbenog prostora, ovih dana bit će upriličene obuke za naše poljoprivrednike, ali i sportska, kulturna dešavanja, zabavni program, turniri u malom nogometu i sjedećoj odbojci. Tokom večeri, u zabavnom programu učestvovat će razna kulturno umjetnička društva” kazao je Admir Hrustanović, načelnik Općine Čelić.
Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje preko 500 izlagača jagodastog voća, što ukazuje na konstantan porast broja zainteresiranih za izlaganje na ovoj manifestaciji, dodao je Hrustanović, koji je nakon 12 godina pauze inicijativom vratio ovu manifestaciju u Čelić.

Otvaranju su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilać sa federalnim ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Šemsudinom Dedićem, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Mirsad Muhamedbegović (SBiH), ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić (SBiH) , ali i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić sa saradnicima, kao i brojne ličnosti iz političkog i društvenog života BiH.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.