Almir Bečarević izabran za novog predsjednika Kantonalnog vijeća SBiH u Kantonu Sarajevo

od root

Na sjednici Kantonalnog vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu koja je održana danas za novog predsjednika izabran je Almir Bečarević. Na toj poziciji, kako se navodi u saopštenju za javnost iz Stranke za BiH, naslijedio je Džemala Smajića koji se povukao zbog izbora na poziciju generalnog sekretara Stranke.

Bečarevića su članovi Kantonalnog vijeća podržali jednoglasno.

Novi predsjednik je kazao da mu je velika čast što je dobio povjerenje, te da će pokušati da svojim doprinosom osnaži uticaj političkih programa i generalno Stranke za BiH u Kantonu Sarajevo. On se zahvalio organima stranke na podršci izrazivši nadu da će se dobra saradnja nastaviti, a svi članovi Stranke dati puni doprinos što boljem rezultatu na narednim općim izborima.

Almir Bečarević rođen je 6. juna 1965. godine u Sarajevu gdje je završio Drugu gimnaziju te Pravni fakultet. Bečarević je vrsni bosanskohercegovački stručnjak u oblasti gasa i energetike. U javnosti je u proteklom periodu često upozoravao na pogubne poteze vlasti kada je riječ o gasnom i energetskom sektor. Poseban doprinos je dao u potpisivanju dokumenata kojima je BiH uzela učešće u projektima TAP/IAP i Južna gasna interkonekcija. I sam posjeduje bogato iskustvo na raznim važnim funkcijama. Bio je višegodišnji prvi čovjek BH-Gasa, prvo kao direktor pravnog sektora, a potom i kao predsjednik Uprave ovog javnog preduzeća od 2004. do 2011. Obavljao je i dužnost predsjednika Skupštine Udruženja za gas u BiH.

Dobitnik i nagrade za poslovnu ličnost godine u BiH, koja mu je dodijeljena 2005. godine za uspješno poslovanje u organizaciji direkcije za izbor menadžera BiH i Jugoistočne Evrope.

Almir Bečarević dugogodišnji je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu ali do sada nije obavljao stranačke funkcije. U narednim danima Kantonalno vijeće SBiH KS organizirat će press konferenciju na kojoj će javnosti biti predstavljeni planovi rada za naredni period.

SBiH PRESS

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.