SBiH: Plenković je ispravno primijetio da je Milanović naštetio odnosima Hrvata i Bošnjaka

od root
SBiH: Plenković je ispravno primijetio da je Milanović naštetio odnosima Hrvata i Bošnjaka

Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozdravlja posljednje obraćanje premijera Hrvatske Andreja Plenkovića kojom prilikom je kritikovao primitivnu retoriku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića prema Bošnjacima. Plenković je tom prilikom ispravno primjetio da je Milanović nanio ogromnu štetu odnosima Hrvata i Bošnjaka, te dodatno zakomplikovao njihove odnose kako unutar BiH, tako i između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ipak, važno je napomenuti da je glavni krivac za narušavanje tih odnosa politika HDZ-a BiH predvođena Draganom Čovićem potpomognuta iz Hrvatske i od Milanovića i od Plenkovića.

Dragan Čović već godinama zajedno sa Miloradom Dodikom blokira Institucije Bosne i Hercegovine, a sam HDZ vrši blokadu Federacije BiH. To nije dobronamjerna politika HDZ-a BiH prema Bosni i Hercegovini.

Odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske su jednako važni za obje zemlje i dosadašnja praksa je pokazala da svaki pokušaj omalovažavanja Bosne i Hercegovine od strane Hrvatske samo nanosi dodatnu štetu i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

PRESS SBIH

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.