Živinice: Održano predavanje na temu: “Žene i mladi u političkom životu BiH”

od root
Živinice: Održano predavanje na temu: “Žene i mladi u političkom životu BiH”

U četvrtak, 17.02.2022. godine, u prostorijama hotela President, održano je edukativno predavanje na temu: “Žene i mladi u političkom životu Bosne i Hercegovine”, u organizaciji Gradskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Živinice.

Gost predavač bio je prof.dr. Sead Selimović sa Univerziteta u Tuzli! Na poziv predsjednika GS Stranke za BiH Živinice Asmira Hasića, profesor Sead Selimović je sa zadovoljstvom prihvatio ponudu da održi predavanje. Toplu dobrodošlicu prisutnima poželio je predsjednik GS SBiH Živinice Asmir Hasić. Ujedno zahvalio se profesoru Selimoviću na dolasku.

Predsjednik Hasić je istakao da je sveukupni cilj ovog predavanja da se osnaže žene i mladi, a u svrhu preuzimanja aktivnije uloge u političkim procesima i odlučivanju. Predavanju su prisustvovale članice Asocijacije žena, članovi i članice Asocijacije mladih GS SBiH Živinice, te vijećnici Stranke za BiH u Gradskom vijeću Živinice.

Profesor Selimović je govorio o političkoj participaciji žena i mladih, te istakao da je veoma važno za političku partiju da ulaže u mlade i žene. Veliku prepreku ravnopravnoj zastupljenosti žena i mladih u političkom životu predstavlja i nedovoljna podrška političkih partija u kreiranju političkih programa i političkoj afirmaciji, zatim nezainteresovanost žena i mladih za politiku, veliki problem predstavljaju i postojeći zakoni po kojima mladi ne mogu biti na poziciji direktora u Javnom sektoru, kao i ne postojanje “politike za mlade” što za posljedicu ima odlazak mladih iz države.

Na kraju predavanja uslijedila je interaktivna diskusija, a potom i druženje.

SBiH PRESS

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.