Kalesija: Održana Izborna skupština općinske organizacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu

od root
Kalesija: Održana Izborna skupština općinske organizacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu

15.01.2022. godine u Kalesiji je održana Skupština općinske organizacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Kalesija gdje je 106 delegata biralo novo rukovodstvo koje će voditi aktivnosti Stranke na području ove općine.

Delegati Skupštine izabrali su novi savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Kalesija.

Na Skupštini općinske organizacije Kalesija gosti su bili predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić, predsjednik Glavnog odbora Zoran Jovanović , predsjednik Kantonalnog odbora TK Mirnes Gušić, potpredsjednik Stranke za BiH i načelnik općine Čelić Admir Hrustanović, zastupnica u Skupštini TK Đuzada Osmić-Ibrišimović, generalni sekretar Stranke za BiH i predsjednik Kantonalnog vijeća Sarajevo Džemal Smajić, kao i brojni gosti iz općinskih i gradskih organizacija sa područja Tuzlanskog kantona. Tim je pokazano jasno opredijeljenje Stranke za Bosnu i Hercegovinu o važnosti snažne organizacije stranke na području općine Kalesija, gdje je Stranka za BiH učesnik parlamentarnog života od svog osnivanja.

Predsjednik Povjereništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu prof. doktor Sead Selimović poručio je kako izabrani članovi savjeta stranke imaju zadaću učiniti stranku najprepoznatljivijim političkim subjektom na prostoru općine Kalesija.

Izborna Skupština i formiranje savjeta prvi je korak u omasovljavanju i infrastrukturnom jačanju stranke, saopštili su iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu Kalesija.

U nastavku Vam donosimo nekoliko fotografija.

U narednom periodu skupštine će biti upriličene i u Teočaku, Banovićima i Kladnju.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.