Stranka za Bosnu i Hercegovinu je dobila i drugog odbornika u Skupštini Opštine Srebrenica!

od root
Stranka za Bosnu i Hercegovinu je dobila i drugog odbornika u Skupštini Opštine Srebrenica!

 


SBiH je od 26 kandidata, koliko je koalicija “Moja Adresa Srebrenica” ukupno imala za Skupštinu opštine Srebrenica, imala tri (3) predložena kandidata i to: Salko Tursunović, Bernis Ademović i Sabaheta Suljić. Tako je Salko Tursunović na listi zauzeo mjesto broj 4., Bernis Ademović, broj 25. i Sabaheta Suljić mjesto broj 26. Uprkos tome, dva od tri kandidata Stranke za Bosnu i Hercegovinu su osvojila mandate.
Nakon ponovljenih izbora i bojkota izbora od strane probosanskih stranaka ostvareni rezultat u pogledu Stranke za Bosnu i Hercegovinu se nije promijenio, međutim obzirom na bojkot, Koalicija u cjelini je osvojila manji broj mandata u Skupštini Opštine Srebrenica te je Bernis Ademović iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu ostao bez mandata. Međutim, kako je Hamdija Fejzić (nezavisni) imenovan za zamjenika načelnika i time mu prestaje mandat odbornika sljedeći u nizu prema rezultatima jeste upravo Bernis Ademović iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te će Stranka za Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu imati dva odbornika u Skupštini opštine Srebrenica.
Iz ove izborne jedinice SBiH ima zastupnicu u Narodnoj Skupštini RS-a Begiju Smajić i Delegata u Vijeću naroda RS-a Faruka Đozića.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.