Gavrankapetanović-Smailbegović: U Skupštini KS ne treba praviti nikakav spektakl, donosit ćemo najvažnije odluke i najbolja rješenja za sve

od Press Služba SBiH
Gavrankapetanović-Smailbegović: U Skupštini KS ne treba praviti nikakav spektakl, donosit ćemo najvažnije odluke i najbolja rješenja za sve

Dr. Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, doktorica je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, profesorica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, ali i kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo delegirana ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

Gavrankapetanović-Smailbegović je, obraćajući se prisutnima na centralnom skupu Stranke za BiH u Ilijašu kazala je da puno stvari u Bosni i Hercegovini mora biti promijenjeno, posebno u sektoru zdravstva koji je u lošem stanju.

“ Mi smo se svi udružili oko našeg predsjednika Semira Efendića da činimo dobro ovoj našoj Bosni i Hercegovini. Nemamo puno vremena, moramo svi “Zajedno ZA jedno”, kako glasi slogan stranke, da se udružimo i pokušamo ispraviti nepravde koje su načinjene ovoj našoj napačenoj Bosni – kazala je Gavrankapetanović-Smailbegvić.

Upozorava da se mora zaustaviti odlazak mladih ljudi iz Bosne I Hercegovnine, dodavši da unaprijeđen mora biti energetski, ekonomski i zdravstveni sektor.

“ U zdravstvenom sektoru prije svega moramo popraviti zdravstvenu uslugu i odnos prema pacijentima. Prosto je nevjerovatno koliko imao dobrih doktora, medicinskih sestara, tehničara a naš zdravstveni sistem je zapušten. Moramo vratiti zdravstvene radnike na njihova radna mjesta, napraviti atmosferu u zdravstvenim ustanovama bez mobinga i napraviti okruženje da doktori i sestre imaju ulosve da u miru i profesionalno mogu raditi svoj posao. Osnovna poruka naša u zdravstvenom sistemu je osiguranje za sve. Ne smijemo dopustiti da nijedan građanin naše države bude neosiguran. To se vrlo lahko može ostvariti uz minimalna ulaganja u zdravstveni sistem. Mi u KS imamo obavezu prema povratnicima u RS, apsolutno im moramo pružiti besplatno liječenje – istakla je Gavrankapetanović-Smailbegović.

Poručila je da će Stranka za BiH čij je kandidat graditi takav zdravstveni sistem u kojem će odluke donositi najbolji i najuspješniji.

“Gradit ćemo takav sistem da ćemo sa vijećem najiskusnijih zdravstvenih radnika biti oslonac ministarstvu zdravlja. Odluke ćemo donositi na osnovu savjetodavnih tijela koja će činiti oni koji su najbolji, najiskusniji od nas, a nikada više da se odluke u zdravstvenom sistemu ne donose preko nekontrolisanih političkih moći pojedinaca. Usvojili smo Zakon o visokom obrazovanju, moramo vratiti otjerane profesore sa Medicinskog fakulteta. Njihovo iskustvo, znanje, koje će oni prenijeti našim studentima je ogromno i nemjerljivo.  Medicinski fakultet treba dobiti ono mjesto koje zaslužuje – navela je dr. Gavrankapetanović-Smailbegović.

Poručuje i da nauku moramo shvatiti kao najveću vrijednost društva.

“Edukaciju studenata, mladih doktora moramo podići na najveći mogući nivo. Moraju donositi znanje u našu zemlju, to mora biti naš sveti cilj. Neumorno ćemo raditi da uđemo u svaku kuću, da dođemo do svakog bolesnika sa unapređenjem naše primarne zdravstvene zaštite. Naš osnovni i jedini cilj je da pomognemo i izliječimo bolesne i da im zdravstvenu njegu učinimo što dostupnijom. U Skupštini nemamo namjeru praviti nikakav spektakl, nego ćemo donositi najbolje i najvažnije odluke i rješenja za sve nas i naše građane – poručila je dr. Gavrankapetanović-Smailbegović, te pozvala sve građane da podrže predsjednika Efendića, kandidate Stranke za BiH time što će glasati za njih.

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.