Održana Izborna skupština Općinske organizacije Stranke za BiH Vareš

od Press Služba SBiH
Održana Izborna skupština Općinske organizacije Stranke za BiH Vareš

Dana 08.07.2024. godine u Općinskoj sali u Varešu sa početkom u 19h održana je Izborna skupština Općinske organizacije Stranke za BiH Vareš.

Na samom početku prisutne je pozdravio domaćin skupa, Povjerenik SBIH-a Vareš i koordinator za mlade Stranke za Bosnu i Hercegovinu gospodin Nurdin Begović.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo gospodin Semir Efendić, koji se kratko osvrnuo na Vareš, mogućnosti razvoja grada, spremnosti Stranke za Bosnu i Hercegovinu da pomogne u svim aktivnostima koje će doprinijeti razvoju Vareša. Istakao je da se samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom mogu napraviti bolji rezultati na predstojećim, Lokalnim izborima.

U službenom dijelu Skupštine, na samom početku izabrana su Radna tijela Skupštine (Radno predsjedništvo, Verifikaciona komisija, Izborna komisija, Zapisničar i ovjerivači zapisnika). Usvojen je Poslovnik o radu Skupštine ali i drugi obavezni dokumenti potrebni za održavanje i provođenje Izborne skupštine.

Općinski savjet Stranke za BiH Vareš za mandatni period 2024. do 2028. godine bit će u sljedećem sastavu: Nurdin Begović, Hajrudin Operta, Amela Mešić, Meho Imamagić, Lejla Omerčević, Eldin Velić, Amela Balta Subašić, Dževad Rožajac, Amar Ahmedović, Nežad Bitići, Mehmed Begović, Dženita Abadžija, Sanel Cigura, Arnela Tirić i Muhidin Koprdža.

Pored izabranih kandidata, u Općinski savjet SBIH Vareš po svojoj funkciji ulaze predsjednik asocijacije mladih i predsjednica asocijacije žena.

Press SBiH

 

 

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.