Druženjem više od 400 žena otvorena izborna kampanja SBiH u Čeliću

od Press Služba SBiH
Druženjem više od 400 žena otvorena izborna kampanja SBiH u Čeliću

Sinoć je u Sali ,,Bazena Mrkaljević’’ u Čeliću pred više od 400 žena otvorena kampanja SBiH Čelić.

Uzmemo li u obzir da je Čelić općina u kojoj SBiH od samog postojanja ima dobre rezultate, te i da aktuelni načelnik  Admir Hrustanović dolazi iz SBiH samim tim ne čudi ovakva posvećenost članova i simpatizera SBiH na otvaranju kampanje u Čeliću.

Na skupu se u ime domaćina prvo obratila predsjednica Asocijacije žena SBiH Čelić Amela Čitaković, pozdravljajući prisutne članice i simpatizerke SBiH te se u samom obraćanju osvrnula na važnost učešća žene u politici , navodeći primjer Čelića gdje su žene u menadžmentima javnih preduzeća i ustanova te u upravnim i nadzornim odborima zastupljene preko 80%. Dokaz ovoj priči je i to da i aktuelna poslanica u Skupštini TK-a ispred stranke za BiH gospođa Đuzada Ibrišimović dolazi iz Čelića.

Nakon predsjednice Asocijacije žena SBiH skupu se obratila Alma Ljaljić , trenutna vijećnica u Općinskom vijeću Čelić te kandiddat za Parlamentarnu Skupštinu BiH.

Alma Ljaljić je primjer obrazovane ženske osobe koja može odlično zastupati interese mladih, žena i djece šehida. Alma je inače šehidsko dijete, dijete Zlatnog ljiljana.

Skup je zaključio podpredsjednik stranke za Bosnu i Hercegovinu i aktuelni načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović.

Načelnik je prisutne upoznao o stanju i planovima u Općini Čelić, TK i BiH. Istakao je da je SBiH za dvadeset mjeseci pokazala da se mogu uraditi promjene u Općini Čelić, tako da će se sa SBiH kada dobije povjerenje 2. oktobra, što je izvjesno, dokazati da se mogu uraditi i veliki projekti na nivou Tk-a, Federacije i čitave BiH, jedine nam domovine.

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.