Bečarević (SBiH), nosilac liste za PFBiH: S državnom imovinom, energetikom i hranom za ovu stranku nema kompromisa 

od Press Služba SBiH
Bečarević (SBiH), nosilac liste za PFBiH: S državnom imovinom, energetikom i hranom za ovu stranku nema kompromisa 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu na predstojećim Općim izborima svoje povjerenje kao nosiocu liste za Parlament Federacije BiH dala je Almiru Bečareviću, vrsnom ekspertu o oblasti energetike.

Za Bečarevića, kao kandidata Stranke za BiH u tri oblasti u Bosni i Hercegovini ne smije biti kompromisa, to su država imovina, energetika i hrana.

„Kada budu s nama formirali vlast kompromisa nema u tri stvari. Prva je državna imovina, jer bez imovine nema države. To je aksiom ove stranke od njenog osnivanja. Dosljedno braniti državnu imovinu, time se brani država Bosna i Hercegovina. Drugi segment bez kojeg isto tako nema države, a to nam je pokazalo ovo vrijeme krize i pandemije, je energetika – energija. Danas nam kažu nemojte glasati za one koji vas lažu. A, šta su radili “ti” zadnjih 15 godina u energetici? Ništa iako imamo ljude koji to mogu iznijeti. Bez energetske održivosti nema države. Danas ova situacija u Evropi to pokazuje – naveo je Bečarević.

Podsjetio je koliko daleko doseže nemar onih koji su godinama na vlasti.

“Prije četiri godine su obećali da neće biti zagađenog zraka, šta su nam donijeli, sto postu veću cijenu gasa i sto posto veću cijenu peleta. Napravili su da grad bude još zagađeniji. Energija, izvoz, održivost to je ono gdje ne smije biti kompromisa, gdje se mora agresivno krenuti u obnovu energetskog sektora – podcrtao je Bečarević.

Posebnu pažnju, kaže SBiH daje poljoprivredi, pomoći poljoprivrednicima a time i očuvanju radnih mjesta i sprečavanju odlazaka iz BiH.

“ Mi smo predlagali da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima. Suša je bila, ali što je najgore neće ovo biti zadnja suša. Klimatske su promjene. Vidjeli smo požare, uništene maslenike, to raste godinama,kako to obnoviti? Tim ljudima treba pomoći, a ne odmoći i ne ih tjerati iz zemlje. Očigledno neko neće da pomogne jer želi da rastjera ljude koji ovdje žive. Bez vlastite hrane uvozit ćemo kao što danas uvozimo više od dvije trećine. Ljudima treba pomoći, to nam je obaveza – naveo je Bečarević.

Važno je, dodaje i njegovati kulturu sjećanja na one koji su se za ovu zemlju borili, ali I one koji su dali zanju živote.

“ Ne mogu mi i nikada mi neće ogaditi staru Pravoslavnu crkvu na čaršiji, neće mi ogaditi Katedralu i ponoćku, neće mi ogaditi ni sinagogu a Boga mi ni džamiju. Poštujući svoje i tuđe izgradit ćemo zemlju svih Bosanaca i Hercegovaca i napraviti jednako društvo za sve naš, nasu djecu i za buduća pokolenja – poručio je Bečarević.

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.