Delegacija Stranke za BiH Tuzlanskog kantona obišla poplavljena područja u Čeliću

od root
Delegacija Stranke za BiH Tuzlanskog kantona obišla poplavljena područja u Čeliću

Kantonalni zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona Mirnes Gušić i ministar Mirsad Muhamedbegović iz Vlade TK (SBiH) danas su obišli poplavljena područja na području općine Čelić i ugroženo stanovništvo.

Bujica je u petak u poslijepodnevnim satima zahvatila gotovo cijelo područje općine, a poplavljeno je više od 400 kuća i mnogi privredni objekti. Prema procjenama, Čelić je pretrpio višemilionske materijalne štete.

Gušić i Muhamedbegović tokom obilaska poplavljenih područja dan nakon velikih poplava susreli su se sa načelnikom općine Čelić Admirom Hrustanovićem (SBiH), te obišli građane koje je zadesila nesreća.

“Tom prilikom razgovaralo se o potrebi hitne intervencija i pomoći ugroženim građanima koji su pogođeni poplavama kao i sanacija štete zbog padavina koje su uzrokovale bujice i poplave na području općine Čelić “, istakao je ministar u Vladi TK (SBiH) Muhamedbegović.

Delegacije Stranke za BiH izrazila je zadovoljstvo angažmanom svih koji su nesebičnim trudom i zalaganjem u provođenju svih aktivnosti bili na pomoći civilnim organima i stanovništvu poplavljenog područja. Istaknuto je i da su u koordinaciju svih službi spriječene veće poteškoće. Izrazili su i zadovoljstvo što nijedan ljudski život nije bio ugrožen.

U Tuzlanskom kantonu usljed nezapamćenih poplava nakon obilnih kiša je pored Čelića poplavljene objekte prijavilo još nekoliko općina, a klizišta su pokrenuta u nekoliko naselja u Tuzli, Kladnju i Banovićima.

Delegacija Stranke za BiH Tuzlanskog kantona obišla poplavljena područja u Čeliću

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.