SBiH: Trojkin direktor da podnese ostavku, nadležni organi da istraže kako je nastao gubitak u EPBiH

od Press Služba SBiH
SBiH: Trojkin direktor da podnese ostavku, nadležni organi da istraže kako je nastao gubitak u EPBiH

 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) od nadležnih pravosudnih organa traži da hitno provedu istragu kako je nastao gubitak od 331 milion KM u poslovanju Javnog preduzeća Elektroprivrede BiH, a o čemu je danas javnost upoznata.

Pozivamo Tužilaštvo da reaguju i spriječi dalje uništavanje ovog državnog preduzeća. Nužno je prije svega istražiti da li se radi o sklapanju štetnih ugovora, kako je u pitanje dovedeno poslovanje rudnika, kao i gdje se trošio novac poreskih obveznika koji uredno plaćaju električnu energiju.

SBiH mjesecima upozorava na moguće pronevjere od strane aktuelne vlasti, a sada je na vidjelo izašlo kako se vode državna preduzeća.

Umjesto da se nadležni bave kako pomoći stanovništvu koje jedva spaja kraj s krajem, najavljenim poskupljenjem električne energije vladajuća “Trojka” nastali gubitak od 331 milion KM pokušava nadoknaditi od građana, između ostalog i od ekonomski najugroženijih kategorija društva kao što su penzioneri. Pored domaćinstava skuplja struja bit će i vrtićima, narodnim kuhinjama, studentskim domovima i vjerskim objektima.

S toga, od „Trojkinog“ direktora Sanela Buljubašića i uprave ovog javnog preduzeća očekujemo da podnese ostavke jer će ovakvim postupanjem u potpunosti uništiti elektroprivredu i rudnike.

Press služba SBiH

 

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.