Delegacija Stranke za BiH posjetila Općinski savjet u Tešnju

od Press Služba SBiH
Delegacija Stranke za BiH posjetila Općinski savjet u Tešnju

Delegacija Stranke za BiH bila je u posjeti Tešnju, gdje su se susreli s lokalnim liderima, predsjednikom Hasanom Handžićem i dijelom Općinskog savjeta SBiH Tešanj.
Džemal Smajić , generalni sekretar Stranke za BiH i delegat u Domu naroda BiH, Edina Gabela, dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Nurdin Begović, predsjednik Asocijacije mladih SBIH, te Asim Čajlaković, Nedžad Mahmutović i Adnan Rahimić, predsjednici gradskih i općinskih odbora Stranke za BiH iz Zenice, Zavidovića i Breze posjetili su Tešanj.
Također su bili prisutni predstavnici Asocijacije mladih iz Srebrenika, Lukavca, Zavidovića Breze i Vareša.
Nakon posjete prostorijama SBiH, delegacija je odala počast  šehidima i poginulim borcima polaganjem cvijeća na centralnom šehidskom spomen-obilježju.

Gosti bili su u prilici posjetiti Stari grad Tešanj, gdje su imali priliku upoznati se s bogatom historijom grada Tešnja.

Razlog posjete Tešnju bio je organizirani događaj u predivnoj sali Vile Ukus, gdje je održana akademija na temu Aktivizma mladih u BiH, s posebnim naglaskom na mentalno zdravlje, a tu temu posebno je obradila  podpredsjednica općinskog savjeta dr Zahida Binakaj.

Ovaj događaj je bio organiziran u suradnji Asocijacije mladih općinske organizacije SBiH Tešanj, sa krovnom Asocijacijom mladih Stranke za BiH.

Cilj je bio potaknuti međusobno povezivanje mladih i razmjenu ideja, što je odražavalo i širu svrhu posjete – jačanje veza između stranke i lokalne zajednice.

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.