SBiH Sarajevo traži ostavke Uka, Katice i Okerića: Jedan šuti, drugi se bavi statistikom, treći skida čepove

od Press Služba SBiH
SBiH Sarajevo traži ostavke Uka, Katice i Okerića: Jedan šuti, drugi se bavi statistikom, treći skida čepove

Kantonalno vijeće Stranke za BiH Sarajevo zahtjeva od najodgovornijih u Kantonu Sarajevo da podnesu ostavke, odmah!

Premijer Nihad Uk, ministar unutrašnjih poslova Admir Katica i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić su odgovorni za sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo, svaki iz svog djelokruga rada.

Premijer (M)Uk je samo prije mjesec dana dao stručno obrazloženje građanima KS, a po pitanju sigurnosti u KS, gdje Sarajlije sve manje šetaju noću, ali ne zbog sigurnosti koje nema, već zbog zime. Na posljednja dešavanja po pitanju sigurnosti (pucanja, ubistva, neredi, brza vožnja i saobraćajne nesreće) desilo se kao i uvijek od Premijera, MUK. Ovo nisu teme od interesa za Premijera, jer na facebook idu samo objave o fasadnom neimaru (M)Uku, Premijeru koji gradi nepostojeće stanove, Premijeru koji rješava probleme pasa sa Bjelašnice, ali na (NE)SIGURNOST se pravi mrtav, jer njemu je još zima.

Premijeru, sa glasovnim problemima, otoplilo je i kao prvi odgovorni u KS PODNESI OSTAVKU, učini uslugu svima u KS. Sigurnosna situacija nadilazi tvoje mogućnosti i stoga ODLAZI.

Ministre Katica, dovoljno ste dali obrazloženja građanima Kantona Sarajevo o statistici, ali statistika ne daje odgovor na osnovno pitanje, da li se građani osjećaju SIGURNO. Sigurnost u KS je dramatično ugrožena i građani, mediji i politike ukazuju da dramatično postaje još dramatičnije i stoga PODNESI OSTAVKU. Statistikom neka se bave statističari, a sigurnošću se moraju baviti profesionalci kojih očigledno nedostaje u Vašem timu. Dokaz, svaki dan, ali svaki dan je ili pucanje, ili napadi, ili nesreće ili ubistva, ili obračuni, te stoga prepustite mjesto profesionalcu.

Predsjedavajući Okeriću, pored toga što znate odvrtati čepove sa flaša nogom i što tim dajete primjer mladima da je teretana rješenje problema, a ne Skupština KS, je dovoljan razlog da PODNESETE OSTAVKU. Sramotno je da predsjedavajući Okerić sedmicama ne zakazuje tematsku sjednicu Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji u KS. Odbijajući otvorenu raspravu na Skupštini KS doprinio je da sigurnosna situacija bude dramatična i istovremeno, onemogućio je zastupnicima da javno ukažu na ono što svi vide, a to je da Sarajevo postaje Mogadiš ili favela Rio de Janeira. Skupština KS je mjesto za sukobljavanje stavova i mišljenja o raznim temama, ali Okerić tu raspravu ne želi, iz teško razumljivog razloga, i sada imamo rješavanje sukoba i mišljenja na sarajevskim ulicama i stoga učini uslugu Okeriću i ODLAZI sa mjesta Predsjedavajućeg.

Na kraju, sve događanja u vezi sa narušenom sigurnosnom situacijom u Kantonu Sarajevo rezultat su rada/nerada ove trojice najodgovornijih, jer jedan šuti i pravi se mrtav, drugi se bavi statistikom, a treći u teretani provodi vrijeme i na flašama skida čepove. Građani Sarajeva od ovakvih nemaju nikakve koristi, niti oni mogu šta uraditi kvalitetno i stoga ODLAZITE SA FUNKCIJA, koje nažalost koristite za besmislene stvari.

Press SBiH

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.