Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu održalo redovnu sjednicu

od Press Služba SBiH
Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu održalo redovnu sjednicu

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu, je u srijedu (07.06.2023.godine), u Sarajevu održalo sjednicu na kojoj je razmatrana trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, sa posebnim akcentom na buduće djelovanje SBiH na federalnom i kantonalnom nivou.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu na Federalnom nivou djelovat će kao opozicija, uz veoma aktivan i kvalitetan rad kluba, koji će sve materijale detaljno analizirati te učestvovati u predlaganju zakonskih i drugih rješenja u skladu sa poslovnikom, koji to omogućava svim klubovima ali i članovima Parlamenta pojedinačno.

U vezi sa uspostavljenom parlamentarnom većinom u Kantonu Sarajevo, zaključeno je da se od Kantonalnog vijeća SBiH Sarajevo, Predsjedništvu SBiH, dostavi informacija o prvih sto dana rada Vlade u kojoj SBiH učestvuje sa dva ministra.

Također, zaključeno je da se u narednoj sedmici održi press konferencija kluba zastupnika SBiH u Parlamentu Federacije BiH, kao i kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, kako bi se javnost detaljnije upoznala sa planovima i aktivnostima djelovanja u narednom periodu.

Na sjednici je donesena odluka da se Adisa Herenda imenuje za povjerenicu Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Bosansko – podrinjski kanton Goražde, a nakon istupanja članova ove kantonalne organizacije iz članstva u SBIH. Zadatak povjerenice je da izvrši reevidenciju članstva nakon posljednjih dešavanja u ovoj kantonalnoj organizaciji te pripremi prijedlog za sastav povjereništva koje će organizirati unutarstranačke izbore. Konstatovano je da je na proteklim Općim izborima SBiH za nivo kantona imala preko 50.000 glasova od čega je u Bosansko – podrinjskom kantonu Goražde, bilo oko 1.000  glasova, što je rezultat koji bi u narednom periodu sa novim rukovodstvom trebao da se popravi.

Sjednici predsjedništva u proširenom sazivu prisustvovali su predsjednici klubova zastupnika u Parlamentu Federacije BiH Admir Čavalić i Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić.

Press SBiH

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.