Faruz Tulumović imenovan za predsjednika Povjereništva gradskog savjeta SBiH Živinice

od Press Služba SBiH
Faruz Tulumović imenovan za predsjednika Povjereništva gradskog savjeta SBiH Živinice

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić i generalni sekretar SBiH Džemal Smajić, jučer su prisustvovali konstituirajućem sastanku Povjereništva gradskog savjeta SBiH Živinice. Ugledni privrednik i vlasnik firme Aluplastik Faruz Tulumović imenovan je za predsjednika Povjereništva gradskog savjeta Stranke za BiH Živinice.

Dugogodišnjim vođenjem jedne od najuspješnijih živiničkih firmi Tulumović je pokazao od kojeg je značaja razvoj privrede i privrednih potencijala ovog dijela Bosne i Hercegovine dajući apsolutnu i primarnu podršku ekonomiji, razvoju i zapošljavanju.

Na oktobarskim izborima bio je kandidat ove stranke za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Osvojio je najviše glasova od svih kandidata SBiH u Tuzlanskom kantonu i najviše od svih kandidata SBiH za Parlament FBiH.

U povjereništvo gradskog savjeta SBiH Živinice izabrani su i Amila Meštrić, Suad Hadžić, Damir Đulović, Mirsad Mujičić, Elmir Krivalić, Hidajet Mahmutbegović, Amir Kovačević, Almis Sulejmanović, Ekrem Golotić, Avdo Dahić, Enver Bećirović, Samikr Hadžić, Asmir Kalajac i Ekrem Šišić.

Sastanak je protekao u diskusiji vezano za grad Živinice kao i jačanju gradske organizacije.

Predsjednik Efendić je izrazio podršku gradskom Povjereništvu Živinice SBiH i njenom budućem djelovanju, navodeći da kroz svoj rad Stranka za BiH pokušava unaprijediti politiku, te izrazio zadovoljstvo da Stranka jača jer je ostala dosljedna, principijelna i pravedna.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.