Delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu posjetila reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića

od root
Delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu posjetila reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića

Delegacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu koju je predvodio predsjednik SBiH Semir Efendić posjetila je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića, s kojim su razmjenjena mišljenja o aktuelnoj situaciji u zemlji kao i o porastu islamofobije. Pored gospodina Efendića delegaciju su činili podpredsjednica SBiH Begija Smajić i generalni sekretar SBiH Džemal Smajić.

Gospodin Efendić je izrazio podršku Islamskoj zajednici i njenom djelovanju te naglasio značaj slobode vjerskog izražavanja, posebno imajući u vidu da je Bosna i Hercegovina multikulturalno društvo gdje vjerske slobode moraju biti zagarantovane. Efendić je istakao da su nedopustivi orkestrirani medijski napadi na reisu-l-ulemu Kavazovića koji predstavlja najveću zajednicu vjernika u BiH.

Tokom razgovora posebna pažnja je posvećena sve većem pritisku kojem su izložene institucije Bosne i Hercegovine.

Begija Smajić, podpredsjednica stranke istakla je da SBiH predstavlja političku snagu koja se skoro tri decenije zalaže za jačanje BiH, i da je zbog toga plaćala i ogromnu političku cijenu. Ipak, kako je istakla, ta politika će biti nastavljena i u buduće, jer za SBiH je država uvijek na prvom mjestu.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.