Efendić: Najavljujem bolja vremena za BiH 

od Press Služba SBiH
Efendić: Najavljujem bolja vremena za BiH 

Centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održan je večeras u Sarajevu. Građanima je poručeno da na ove izbore stranka izlazi kao reformirana i preporođena politička snaga sa novim, kvalitetnim i mladim ljudima predvođenim predsjednikom Semirom Efendićem, koji nude rad, odgovornost i rezultate.

Predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti i razvojni program za Bosnu i Hercegovinu, fokusiran na proizvodnju hrane, energetiku, turizam, industriju i izgradnju komunikacijske infrastrukture. Okupljenim građanima, simpatizerima i članovima stranke obratili su se nosilac liste za Predstavnički dom PSBiH prof. dr. Zlatko Hadžidedić, kandidati za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Almir Bečarević, Safet Omerović, Edita Šandal i Admir Čavalić, kandidatkinja SBiH ispred Koalicije “Pokret za državu” Begija Smajić, predsjednik Glavnog odbora SBiH Zoran Jovanović i predsjednik SBiH Semir Efendić, koji je ujedno i nosilac liste za Skupštinu KS.

Građani su pozvani da u što većem broju izađu na izbore, iskoriste biračko pravo i glasaju za stranku i njenu ideju „Zajedno ZA jedno“, jer se u nedjelju odlučuje o budućnosti naše zemlje.

U svom obraćanju Bečarević je kazao da SBiH za građane i zemlju može puno toga napraviti da stvari krenu naprijed.

„Puno građana me pita da li smo priljepak, nečija poveznica? Stranka za BiH ide samo pravo i svojim putem, a ne nekome da budemo samo za jednokratnu upotrebu. Naš put se zna, a to je energetika, proizvodnja hrane, turizam, industrija, sve on što treba da donese boljitak i budućnost građanima BiH“, rekao je Bečarević.

Kandidatkinja SBiH ispred Koalicije “Pokret za državu” Smajić kazala je da je Stranka za BiH uvijek bila uz povratnike i štitila ih.

„Pozivam građane da se okrenu politikama budućnosti, a politika budućnosti je Stranka za BiH a ne ove politike koje nas stalno vraćaju u prošlost govoreći o grobnicama. Ako ja mogu da ne govorim o tome koja tragam za kostima ubijenog oca i ubijenih sugrađana više od 27 godina onda ne trebaju ni oni, i da nas stalno vuku u prošlost umjesto da govore o budućnosti“, poručila je Smajić.

Efendić kao nosilac liste za Skupštinu KS poručio je da će pozitivna energija koja zrači iz ljudi okupljenih oko SBiH trebati da se pokrene zemlja naprijed.

“Najbolji redoslijed koraka je ovaj kojim idemo. Jednu općinu smo uredili na način da se može porediti sa lokalnim zajednicama u Evropi. Sljedeći je Kanton Sarajevo koji će kao lokomotiva povući cijelu BiH konačno iz ovog mjesta u kojem ona dugo vremena stoji, a stoji zato što naša zemlja nema stranku koja je odgovorna, koja ima viziju i koja ima hrabrost da vodi procese”, istakao je Efendić.

Predsjednik SBiH Efendić rekao je da će Stranka za BiH uvijek voditi svoju politiku, a kao najveći problem razvoja BiH vidi u “našim liderima” koji nemaju hrabrosti da sami planiraju, rade i vode procese, već samo čekaju šta će im neko drugi reći, a najčešće oni iz međunarodne zajednice.

„Mi ćemo voditi svoju politiku. Vodit ćemo je na osnovu analize problema koje imamo, sa znanjem i kadrovima koje imamo i mi to sigurno možemo. Nema nikakvog razloga da građani BiH promjene traže tako što odlaze. Do sada je to bio jedini način, a sa Strankom za BiH u ovom kapacitetu imaju jedan drugi način mijenjanja stvari. To je da podrže Stranku za BiH, njen program, njene kandidate i vidjet će kako će promjene početi da se dešavaju. Nije to nikakva fikcija, to je ralnost i budućnost koja nas očekuje. Najavljujem vam neka bolja vremena za Kanton Sarajevo, za Federaciju BiH i za cijelu državu. Neće politika više biti nešto što se mrzi, politika je nešto što treba da nam donese sreću i radost i to će biti najvažniji zadatak Stranke za BiH u budućnosti“, poručio je Efendić.

Hadžidedić je naveo da se naša zemlja nalazi u presudnom trenutku i da su ovi izbori biti ili ne biti, te dodao da ukoliko glasove dobiju ovi koji decenijama vladaju Bosna i Hercegovina ide prema potpunom sunovratu u kome će sve svi segmenti društva urušavati.

„Borimo za građansku državu u kojoj će suverenitet biti vraćen građanima, a ne ostati u rukama kriminalnih oligarhija. Ukoliko se u nedjelju opredjelimo za Zajedno za jedno uspjet ćemo da izgraditi našu bosanskohercegovačku naciju, jer mi građani to jesmo. Ukoliko nam na dan izbora nametnu Izborni zakon mi ćemo se i tome oduprijeti i pozvati na građanski neposluh“, rekao je Hadžidedić.

Tokom Centralnog predizbornog skupa Stranke za BiH u Dvorani „Ramiz Salčin“ građane su zabavljali Sinan Alimanović, Latif Moćević i Nino Pršeš.

Efendić: Najavljujem bolja vremena za BiH 

 

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.