Efendić: Da bi preživjela firma “Zrak“ uslov je da idu Novalić i Đindić, bez toga nema napretka

od root
Efendić: Da bi preživjela firma “Zrak“ uslov je da idu Novalić i Đindić, bez toga nema napretka

U sportskoj dvorani “Srce“ u Buča Potoku sinoć je održan predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH). Predsjednik SBiH Semir Efendić poručio je da za preživljavanje firme “Zrak” Fadil Novalić ne može biti premijer, a Nermin Đindić ministar.

Na skupu su predstavljeni i kandidati Stranke za BiH za sve tri nivoa vlasti, među kojima Enes Husejnović, nosilac liste za Parlament FBiH, Zlatko Hadžidedić, nosilac liste za Parlament BiH, Semir Efendić, predsjednik SBiH koji predvodi listu za Skupštinu Kantona Sarajevo na kojoj su i Fatima Gavrankapetanović – Smailbegović i Maumer Bandić.

“Naš komšiluk iz Buča Potoka najbolje zna šta to znači, jer dobro svi znamo šta je načelnik Efendić ovdje napravio u ovih deset godina, od saobraćajnica, vodovoda i kanalizacije, škola i sportskih terena. Danas je ovo mjesto ugodnog življenja. Zato tražimo podršku građana da ono što je Semir Efendić napravio ovdje napravi i u Kantonu Sarajevo“, rekao je Husejnović.

Nosilac liste za Parlament Bosne i Hercegovine Zlatko Hadžidedić je istaknuo da je Općina Novi Grad, koju vodi načelnik Efendić, pokazala da se i u ovakvoj razlomljenoj državi može napraviti funkcionalan sistem.

U svom obraćanju Efendić je rekao da bez podrške građana ne bi bio u mogućnosti ostvariti ovako zapažene rezultate u Novom Gradu. Zahvalio je građanima na podršci u realizaciji programa “Pokrenimo Novi Grad zajedno“, koji je jedan od rijetkih razvojnih programa koji je skoro u potpunosti realiziran.

“Program ‘Pokrenimo Novi Grad’ ticao se i firme „Zrak“. Uspjeli smo im kao Općina pomoći da prežive do danas, zato što smo napravili određene programe da mladi ljudi, njih oko 50, počnu raditi u toj firmi jer su u jednom mementu skoro svi uposlenici bili stariji od 60 godina. Mladi su naučili od starijih taj vrlo važan zanat da i dan danas nekako ta firma živi. Da bi preživjela firma „Zrak“ne može više Fadil Novalić biti premijer Federacije BiH i ne može Nermin Đindić biti federalni ministar energije, rudarstva i industrije. Nema nikakve šanse da preživi ta firma ukoliko oni ostanu. Prilika je da ih se zamijeni nakon osam godina, od čega su četiri godine nelegalno, gdje nisu izabrani, ali su u dogovoru sa HDZ-om držali cijeli ovaj mandat, svi su držali svoja ministarstva. Nisu se povukli iz Vlade zato što nisu napravili dogovor, nego su svi nastavili raditi u Vladi Federacije. Jednostavno je, dok su oni tamo tu nema napretka”, naveo je Efendić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.