SBiH TK predstavila kandidate za predstojeće izbore

od root

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je večeras u Tuzli predstavila kandidate za predstojeće izbore na svim listama sa područja ovog kantona – državna, tri federalne i kantonalna. Ukupno su predstavljena 81 kandidata, što je izuzetan uspjeh razumijevajući da su sve liste maksimalno popunjene sa najboljim kadrovima. Skup koji je održan u prostorijama hotela Salis je, ispred SBiH Tuzla kao domaćina, otvorio Mirsad Muhamedbegović, aktuelni ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona. Nakon toga su se obratili Asmir Hasić, član Predsjedništva SBiH, Admir Hrustanović, potpredsjednik SBiH i Zoran Jovanović, predsjednik Glavnog odbora SBiH.

Nakon uvodnog obraćanja, predstavljeni su kandidati sa državne liste, te je kratki govor održao nosilac profesor doktor Sead Selimović, nosilac liste Stranke za BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH. Profesor Selimović je naglasio državotvorni značaj SBiH i ocjenio da je vrijeme da ova stranka opet postane ozbiljan učesnik svih političkih procesa u našoj zemlji. Zatim su predstavljeni svi kandidati sa tri federalne liste. Admir Čavalić, nosilac za zastupnički/predstavnički dom parlamenta FBiH (403) je dodatno predstavio listu, i naveo da u ovom trenutku SBiH nudi konstruktivnu politiku orijentisanu ka rješenjima, a ne svađi i inflaciji populizma i praznih fraza.

Skup je zaključen predstavljanjem kandidata sa kantonalne liste, uz obraćanje Mirnesa Gušića, nosioca ove liste i aktuelnog zastupnika u Skupštini TK. Gušić je naveo da je sada, za razliku od prethodnih opštih izbora, izvjesno da će SBiH ostvariti značajne rezultate i da ce biti nezaobilazni faktor u politickom zivotu Tuzlanskog kantona, FBiH i drzave Bosne i Hercegovine.
Gusic je također predstavio slogan i ekonomske principe Stranke za Bosnu i Hercegovinu za naredni period.

SBiH TK očekuje da bude jedna od tri najjače političke stranke na području Tuzlanskog kantona, uz predstavnike u federalnom i državnom parlamentu BiH.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.