SBiH predstavio kandidate na izborima iz Kantona Sarajevo

od root

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) predstavila je večeras kandidate iz Kantona Sarajevo na predstojećim opštim izborima u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom predstavljena su 64 kandidata iz KS za Predstavnički dom Paralamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Skupštinu Kantona Sarajevo. Na listama SBiH su obrazovane, hrabre i sposobne osobe koje mogu doprinijeti unapređenju kvaliteta života građana u Kantonu Sarajevo, ali i cijele države.
Predstavljanju kandidata je prisustvovao i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, koji je poručio kandidatima da ne vidi alternativu političkoj snazi SBiH.

“Usuđujem se kazati da je možda ovog momenta jedina nada za našu zemlju Stranka za Bosnu i Hercegovinu. Neće se desiti oporavak društva dok se ne pojavi politička snaga i organizacija koja će to društvo preporoditi. Uvjeren sam da nakon 2.oktobra sa Strankom za BiH u snažnom kapacitetu, u svim nivoima vlasti, ništa u ovoj zemlji neće biti isto, a u dogledno vrijeme da ćemo uspjeti izvući zemlju iz stanja u kojem se ona nalazi i kreirati jednu pozitivnu atmosferu u kojoj ćemo vjerovati onima koji su ispred nas, koji nam neće okretati glavu i leđa, te ćemo se uspješno nositi sa svim izazovima koji će nam se dešavati”, poručio je predsjednik Stranke za BiH.

Efendić tvrdi da Strankom za BiH može promijeniti kompletan ambijent u društvu i krenuti u pravcu razvoja. Naglasio je da građanima mora biti vraćen suverenitet.

“Naš sistem koji je Dejton uspostavio pun je blokada, suverenitet države je otet, preuzet od strane entiteta i tzv. konstitutivnih naroda. Ne postoji mehanizam donošenja odluka. To će biti tako dok se suverenitet ne vrati građanima. Samo građani Bosne i Hercegovine imaju pravo, po osnovu toga što su građani, da odlučuju o ovoj zemlji. I to možemo samo kao jedinstvena nacija, bosanskohercegovačka politička nacija. Jedino im kao takvima pripada pravo da odlučuju, nikakav etnički, vjerski ili drugi atribut nikome ne daje pravo da učestvuje, ali mu daje ljudsko pravo da ga koristi u punom kapacitetu u našoj zemlji. Iz toga proizlazi i naš slogan “Zajedno ZA jedno”, prije svega za BiH, za građane BiH koji odlučuju o svojoj zemlji”, naveo je Efendić.

Efendić je istakao da je SBiH ponudio kvalitetne liste, dodavši da su one su ovog trenutka najbolje što građani BiH mogu da izaberu.

“Mogu da kažem, nismo ničiji i nećemo biti ni sa kim, najradije bi bili samo sa građanima. Ni u jednoj koaliciji nema odgovornosti, a kada neko dobije podršku on je dobio odgovornost. Lista koju smo ponudili u Skupštini Kantona je dovoljno kvalitetna da dobije podršku i da uopće ne bude pitanje s kim ćemo mi biti, nego možda ko će biti s nama. Spremni smo preuzeti odgovornost i voditi Kanton Sarajevo i napraviti od njega lokomotivu razvoja cijele države Bosne i Hercegovine”, potcrtao je predsjednik SBiH.

Dodao je da se na svim nivoima može naparaviti puno više odgovornim radom.
– Postoji puno oblasti u kojima se život može popraviti i što Kanton može riješiti, a odnose se na javni gradski prevoz posebno prigradski i saobraćaj u mirovanju, zdravstveni sistem, javna higijena, oblast obrzovanja i sigurnosti, te socijalne i ekonomske probleme. Mi moramo biti socijalno osjetljivo društvo. Moramo unaprijediti kantonalni sistem, njegovu organizaciju i baviti se razvojnim projektima – istakao je Efendić.

Na tribini je istaknuto nekoliko važnih poruka, od kojih se izdvajaju programska rješenja, zatim principi za uređenje funkcionalne države u budućnosti i principi ekonomskog razvoja kroz pet ključnih oblasti. Prvi dokument koji se odnosi na principe funkcionalnog uređenja države je odgovor na blokadu države.
Efendić predvodi listu za Skupštinu Kantona Sarajevo. Iza njega je na listi Fatima Gavrankapetanović- Smailbegović, a zatim slijede Muamer Bandić i Admela Hodžić. Liste za Parlament Federacije BiH nose Enes Huseinović i Almir Bečarević.
Državnu listu nosi Zlatko Hadžidedić.

“Mi smo ovdje zajedno za jedno. Taj slogan nas sve povezuje i to je zapravo slogan koji predstavlja formulu za naciju. Kao građani ove države moramo početi da se ponašamo u skladu s ovom formulom i upravljati svojom državom – poručio je Hadžidedić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.