Stranka za BiH: Predsjedniče Milanoviću itekako se trebate ‘ispričati’

od Press Služba SBiH
Stranka za BiH: Predsjedniče Milanoviću itekako se trebate ‘ispričati’

Bosna i Hercegovina već mjesecima trpi sinhroniziranu harangu zvaničnika Republike Hrvatske usmjerenu protiv državnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše domovine. Prljava kampanja, prepuna neistina i historijskih falsifikata, ciljano je usmjerena podršci propalom zločinačkom političkom projektu, obnovi Herceg-Bosne, saopćeno je iz Stranke za BiH.

“Već mjesecima slušamo najprizemnije uvrede iz usta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića upućene građanima Bosne i Hercegovine i našoj državi. Pri tome se predsjednik

Milanović ni malo ne libi iznosti neistine i falsificirati historijske fakte. Posljednje u kontinutitetu prljave kampanje protiv Bosne i Hercegovine je i njegovo obraćanje u Kninu. Na prvom mjestu, predsjedniče Milanoviću, akcija Oluja ne bi bila moguća bez učešća Armije Republike Bosne i Hercegovine, odnosno njenog V korpusa.

Niste vi oslobodili Bihać kao što tvrdite, već je Bihać oslobodio dijelove Republike Hrvatske i vi danas ne biste stajali u Kninu da nije bilo hrabrih Krajišnika. U tim operacijama, na jučerašnji dan, poginuo je i jedan od najvećih sinova naše domovine, komadant 505. bužimske brigade, Zlatni ljiljan ARBiH Izet Nanić. Nek mu je vječna slava i hvala na onome šta je učinio za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

A šta je vaše hvala gospodine predsjedniče!? Od sporazuma Cvetković – Maček iz 1939. pa do sastanka Miloševića i Tuđmana u Karađorđevu 1991. godine, kontinuitet hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini su stalni pokušaji podjele naše države u kojima je Republika Hrvatska jedan od aktera. Ako ste zaboravili gospodine predsjedniče, podsjetićemo Vas na utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, 18. novembra 1991. godine, pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu osuđenog udruženog zločinačkog poduhvata. Poduhvata čija djela najjasnije govore šta jeste, a šta niste htjeli u Bosni i Hercegovini.

Podsjetićemo vas na vaš “ispravni i civilizirani put”, ali na onaj dio o kome jučer u Kninu niste govorili, jer je popločan rušenjem spomenika kulture i ljudske civilizacije poput Starog mosta u

Mostaru, logorima poput Dretelja i brutalnim zločinima poput masakra civila u Ahmićima. Gospodine predsjedniče, itekako imate za što da se ‘ispričate’ kako bi na temeljima istine i pravde gradili prijateljske i dobrosusjedske odnose.

Možete i nastaviti svakodnevno iznostiti neistine, ali nikada nećete moći sakriti historijske činjenice o aktivnom učešću Republike Hrvatske u rušenju naše države, niti koliko je Bosna i Hercegovina pomogla Republici Hrvatskoj u njenim najtežim trenucima. Možete nastaviti i sa uvredama prema građane Bosne i Hercegovine, ali takav način komunikaci je, prema svojim susjedima i prijateljima, samo pokazuje koliko je Vaša ”politika” nazadani, isprazni populizam i koliko ste obezvrijedili instituciju države na čijem ste čelu, pretvarajući je u crnohumorni reality show.

 

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.