Stranka za BiH utvrdila kandidatske liste za izbore

od root
Stranka za BiH utvrdila kandidatske liste za izbore

Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održalo je sinoć u Sarajevu 9. redovnu sjednicu na kojoj je utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. oktobra 2022. godine.

Sjednica je održana u Centrali Stranke za BiH, kojoj su osim članova Predsjedništva, prisustvovali i predsjednici kantonalnih vijeća.

FacebookMessengerTwitterEmailEmailPredsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održalo je sinoć u Sarajevu 9. redovnu sjednicu na kojoj je utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. oktobra 2022. godine.Sjednica je održana u Centrali Stranke za BiH, kojoj su osim članova Predsjedništva, prisustvovali i predsjednici kantonalnih vijeća.

Na sjednici je analizirana unutarstranačka situacija u pogledu organizacije za oktobarske izbore, a kako je konstatovao predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, pripreme protiču dobro.

Efendić je kazao da očekuje da će SBiH na izborima ostvariti značajne rezultate s obzirom na imena kandidata koja su ponuđena ispred

Nosioci listi za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine su: Zlatko Hadžidedić (Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton), Samir Kreso (Hercegovačko neretvanski kanton i Zapadno hercegovački kanton), Sead Selimović (Tuzlanski kanton, Posavki kanton i Brčko distrikt BiH), Hamdija Lipovača (Unsko sanski kanton i Kanton 10) i Zahida Binakaj (Zeničko dobojski kanton i Srednjobosanski kanton).

Za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH nosioci listi SBiH su: Enes Bajramović (Cazin), prof.dr Esed Karić (Gradačac), mr. Admir Čavalić (Tuzla), Faruz Tulumović (Živinice), Asim Čajlaković (Zenica), Jasmina Knezović (Visoko), Enes Husejnović (Novi Grad Sarajevo), Ramiz Meša (Fojnica), Safet Omerović (Mostar), Almir Bečarević (Centar, Sarajevo) i Nemanja Rodić (Drvar).

Nosioci listi SBiH za skupštine kantona su: Semir Efendić (Kanton Sarajevo), Hasan Handžić (Zeničko dobojski kanton), Mirnes Gušić (Tuzlanski kanton), Adis Bubalo (Hercegovačko neretvanski kanton), Nedžada Tolja (Srednjobosanski kanton), Damir Žuga (Bosansko podrinjski kanton), Nisvet Jusić (Unsko sanski kanton) i Safet Pilić (Kanton 10).

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.