Predsjednik SBiH Efendić u oproštajnoj posjeti britanskom ambasadoru Fieldu

od root
Predsjednik SBiH Efendić u oproštajnoj posjeti britanskom ambasadoru Fieldu

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić u društvu sa prof. dr. Zlatkom Hadžidedićem boravio je danas u oproštajnoj posjeti ambasadoru Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Mattu Fieldu, saopšteno je iz Stranke za BiH.

 

Efendić se zahvalio ambasadoru Fieldu na velikom i važnom diplomatskom angažmanu u našoj zemlji i njegovim iskazanim entuzijazmu zahvaljujući kojem je ta saradnja bila u najboljem interesu cijele Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

 

Ukazao je i na veliku posvećenost odlazećeg ambasadora promociji i podsticanju dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Velike Britanije imajući u vidu dobre rezultate koji su postignuti tokom njegovog rada u Bosni i Hercegovini.

 

Tokom susreta Efendić je u budućem radu odlazećem ambasadoru poželio puno uspijeha u daljem djelovanju u diplomatskim vodama. Izrazio je i nadu da će njegov nasljednik nastaviti istim stopama kako bi se dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje i dalje unapređivala.

 

Ambasador Field zahvalio je predsjedniku Stranke za BiH na posjeti te mu poželio puno sreće u daljnjem profesionalnom i politickom radu, saopšteno je iz SBiH.

 

Ambsada Velike Britanije na čijem je čelu bio Field bila je incijator mnogih aktivnosti, podsjetili su iz Stranke za BiH. Navode da će njegov mandat posebno upamćen po tome što je bio jedan od najdirektnijih stranih diplomata, podsjećajući na sankcije koje je Velika Britanija izrekla u njegovom mandatu pojedinim političarima zbog ugrožavanja stabilnosti i dejtonskog mirovnog sporazuma

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.