Održana Izborna skupština Stranke za BiH opštinskog savjeta Bugojno

od root
Održana Izborna skupština Stranke za BiH opštinskog savjeta Bugojno

Izborna Skupština Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) opštinskog savjeta Bugojno održana je danas u dvorani Kristalne sale.

Izborna skupština počela je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, učenjem Fatihe i minutom šutnje za sve stradale na Tuzlanskoj kapiji, gdje je na današnji dan, 25. maja 1995. godine Vojske Republike Srpske ubila 71 osobu, a više od stotinu teže ili lakše ranjeno.

Prisutno je bilo 103 delegata a od 22 kandidata izabrali su 11 članova opštinskog savjeta SBiH Bugojno. Izborni postupak protekao je u dobroj i demokratskoj atmosferi, a izabrani članovi su se zahvalili na ukazanom povjerenju. Skupštinu svojim prisustvom uveličali su predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, Senad Ćeljo delegat u federalnom domu naroda, generalni sekretar stranke Džemal Smajić. Dobrodošlicu je poželio Adem Huskić, kao domaćin.

Efendić je čestitao izabranom rukovodstvu i poželio puno uspjeha i sreće u daljem radu. Istakao je i da se samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom može doprinijeti boljim rezultatima na predstojećim izborima, koji su jedni od najvažnijih za Bosnu i Hercegovinu. Efendić je podsjetio da se Stranka za BiH zalaže za nedjeljivu i suverenu državu BiH.

Skupštini je prisustvovala dugogodišnja zastupnica u Srednjobosanskom kantonu Nedžada Tolja iz Novog Travnika. Koja je odnedavno član SBiH.
Tolja je dugo godina angažovana u obrazovanju, doktor je Ekoloških nauka. Objavila je više naučnih i stručnih radova, učestvovala na brojnim seminarima, radionicama, simpozijima.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa događaja.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.