Efendić: Pale su maske međunarodne zajednice i njihovih marioneta

od root
Efendić: Pale su maske međunarodne zajednice i njihovih marioneta

Od završetka agresije i potpisivanja Dejtonskog sporazuma naša država imala je svega nekoliko političara kojima je na prvom mjestu bio interes države i naroda koji predstavljaju. Sve ostalo su marionete međunarodne zajednice, kroz koju su se često provlačili ekonomski i politički interes država iz kojih predstavnici međunarodne zajednice dolaze, pa i lični interesi pojedinih predstavnika, poručio je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić, komentarišući pregovore o izbornoj i ustavnoj reformi.

“Oni su zajedno kreirali sve što je nakaradno u našoj državi, od pljačkaške privatizacije, reforme pravosuđa koja ga je uništila, čitavog sistema institucija koji ni u jednoj oblasti ne funkcioniše kako treba, pa do navodne reforme izbornog zakonodavstva kroz koju se ustvari pokušavaju naturiti izmjene ustava koje će od naše države napraviti još većeg invalida i trasirati put prema raspadu i novim eskalacijama”, dodaje Efendić.

Sve ovo, dodaje, nije bilo toliko vidljivo do proteklih nekoliko mjeseci u kojima su sve maske pale, pa i maska međunarodne zajednice.

“Međunarodna zajednica 20 godina ponavlja kako je odgovornost na domaćim političarima. Jeste. Odgovornost je na domaćim političarima, ali i na onima iz međunarodne zajednice čije marionete pristaju da budu domaći političari”, zaključio je Efendić.

izvor: PATRIA

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.