Reakcija Stranke za BiH: Dodikov fašistički narativ

od root
Reakcija Stranke za BiH: Dodikov fašistički narativ

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, gostujući na entitetskoj televiziji RTRS, kao i prilikom sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, iznio je niz neistina o Državi Bosni i Hercegovini i gnusne uvrede na račun Bošnjaka koje se mogu naći u svakom fašističkom narativu. Podsjećamo gospodina Dodika, a on to odlično zna, da su građani Bosne i Hercegovine zajedno sa Bošnjacima, kao okosnicom otpora oružanoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu, pokazali kakav karakter imaju.
Dodik danas prijeti mikrofonom. Mi to primamo k znanju i budni smo, ali se njegovog jezika niko ne boji, kao što se nije bojao ni Karadžićevog jezika i prijetnji iza kojeg je stajala kompletna Miloševićeva vojna  mašinerija, a obojica su završili po bjelosvjetskim kazamatima i na smetljištu historije osuđeni za najveće zločine koje čovječanstvo poznaje – zločine genocida nad nedužnim i nenaoružanim stanovništvom u zaštićenim zonama UN-a.
Dodik govori kako su Bošnjaci konvertiti i kako su se šezdesetih godina prošlog vijeka nazivali Srbima Muhamedancima.Vidi se da je Dodik čitao Načertanije Ilije Garašanina iz 1844. godine gdje je jasno opisano ko živi u Bosni i Hercegovini, samo nije dobro pročitao ili je davno čitao, pa je pomiješao imena i vrijeme. Tamo se govori o Bošnjacima pravoslavne, muhamedanske i katoličke vere, a ne o Srbima Muhamedancima.
Bošnjaci su jedan od najstarijih naroda Evrope i vezani su za svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu hiljadama godina. Građani Bosne i Hercegovine svih vjeroispovijesti su nerazdvojivi dio multikulturalnog tkiva Bosne i Hercegovine i Evrope, i prije ili kasnije, mržnja i nacionalizam kakve zagovara Milorad Dodik će iščeznuti iz ove zemlje, a fašizam konačno biti poražen i u njegovom posljednjem institucionalnom uporištu u Evropi.
Visoki predstavnik čiji doček u Sarajevu Dodik ismijava ne dolazi zbog Bošnjaka, niti zbog civilizovanih građana naše zemlje, jer što se njih tiče, on je svoju misiju mogao završiti davno. I ta institucija, i sam visoki predstavnik u našoj zemlji su upravo zbog Milorada Dodika i onakvih kao što je on, jer je svijet dobro zapamtio zlo koje su napravili devedesetih godina na tlu Evrope ekstremizam i nacionalizam iza kojih je stajala velikodržavna politika koju i danas slijedi Dodik.
Mi vjerujemo u multikulturalnu Bosnu i Hercegvinu i nemamo ni trunku sumnje da će nadživjeti i Dodika i slične pomračene umove, a za takvu se uvijek imao ko boriti i u Bosni i Hercegovini i širom civilizovanog svijeta.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.