Begija Smajić: Pozivam političke predstavnike Srba da skinu teret s pleća svog naroda

od root
Begija Smajić: Pozivam političke predstavnike Srba da skinu teret s pleća svog naroda

 

Begija Smajić, poslanica Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u Narodnoj skupstini RS-a, u vrijeme trajanja posebne sjednice Narodne skupštine RS-a, pozvala je srpske političare da s pleća svog naroda skinu teret.

“Kao majka ne želim da doživim sudbinu majke Hatidže, a moja djeca sudbinu njene djece, a moj muž sudbinu njenog muža. Oni koji danas nisu spremni priznati i osuditi zločin genocida, spremni su ga počiniti nad mojim sinovima i mojim mužem”, rekla je.

Ona je kazala kako poziva političke predstavnike srpskog naroda da skinu teret s pleća srpskog naroda, kako bi djeca živjela u miru i slozi.

“Djeca kojoj predajem u Srebrenici pokazuju da je to moguće, ali ih oni svojom retorikom zbunjuju, a nemaju pravo da to čine”, kazala je.

O Dodikovoj najavi da treba smijeniti predsjedavajućeg Skupštine Opštine Srbrenica Ćamila Durakovića kazala je da je to moguće, a da se ni sam Duraković ne bi iznenadio.

U Banjoj Luci je u toku posebna sjednica Narodne skupštine RS-a, na kojoj se razmatraju izmjene Krivičnog zakonika RS-a i Prijedlog zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika, kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH. Na sjednicu su došli i lideri političkih partija iz RS-a, koji će imati mogućnost da se obrate poslanicima, kao i poslanici Koalicije zajedno za BiH, iako se špekulisalo da će možda bojkotovati sjednicu.

Sjednica se održava nakon što je Valentin Inzko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, kojim se između ostalog zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

(klix.ba)

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.