Efendić u posjeti Čeliću, vodećoj općini u BIH po proizvodnji jagoda

od root
Efendić u posjeti Čeliću, vodećoj općini u BIH po proizvodnji jagoda

[smartslider3 slider=”9”]

 

Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik općine Novi Grad Sarajevo  Semir Efendić je sa saradnicima upriličio posjetu općini Čelić, gdje se sastao sa predsjednikom i načelnikom općine Admirom Hrustanovićem  i članovima općinskog vijeća Čelić.
Pored načelnika općine Admira Hrustanovića, Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Čeliću ima i sedam vijećnika što je najveći broj vijećničkih mandata u nekoj općini koje je stranka osvojila na lokalnim izborima protekle godine.
Tema sastanka, između ostalog, bila je vezana za mogućnosti saradnje dviju općina, Općine Novi Grad Sarajevo i Općine Čelić, u oblasti poljoprivrede ali i na svim poljima koji su od interesa za građane, sa posebnim akcentom na oporavku ekonomije i privrede nakon pandemije koronavirusa.
U prošloj godini, općina Čelić, prepoznatljiva po uzgoju jagoda više od pet decenija uspjela je obezbijediti novac za proširenje plasteničke proizvodnje za dodatnih sto pedeset duluma koji će biti prekriveni plastenicima. Preko IPA fondova su obezbijedili oko 400 hiljada KM. Isto toliko su obezbijedili i preko Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK.
“Kroz ta sredstva i poticajna sredstva  poljoprivrednci ove godine dobijaju za te plastenike i kroz samu prodaju Čelić će biti bogatiji za oko 2 miliona KM, dodao je načelnik Hrustanović.
Na sastanku sa općinskim savjetom SBiH prisutni su upoznali Efendića sa stanjem unutar svojih ogranaka, kao i planovima za aktivan rad  u narednom periodu, utemeljen na pozitivnom dosadašnjem iskustvu.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.