Efendić: Brčko distrikt je dobar primjer pragmatičnosti i integracije u skladu sa Dejtonskim sporazumom

od root
Efendić: Brčko distrikt je dobar primjer pragmatičnosti i integracije u skladu sa Dejtonskim sporazumom

[smartslider3 slider=”8”]

 

Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić danas je u društvu Džemala Smajića, člana predsjedništva Stranke za BiH upriličio prvu zvaničnu posjetu Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.
U društvu predsjednika Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko prim. dr. Zijada Nišića i njegovih saradnika Efendić je položio cvijeće na Centralnom šehidskom spomeniku u Brčkom, kao i na gradskom mezarju Civilnim žrtvama rata i Centralnom šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću, te na taj način odao počast šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.
Uručene pristupnice za 50 novih članova Stranke za BiH
U zgradi Islahijeta upriličeno je i  uručivanje članskih kartica za 50 novih članova Vijeća Stranke za Bosnu i Hercegovinu Brčko distrikta.
Tom prilikom Efendić je naglasio da je Brčko distrikt primjer uspješne integracije u našoj državi.
„Kad govorim u ovom kontekstu, Brčko je najbolje uporediti sa Mostarom jer je ovdje integracija, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i konačnom arbitražnom odlukom, u potpunosti uspjela, dok u Mostaru to nije slučaj. Ovo je ujedno i dokaz pragmatičnosti i politike SAD-a u slučaju distrikta i jedne evropske neodlučnosti i birokratskog pristupa u svakom pogledu koja se iskazuje u Mostaru“, naglasio je Efendić.
Vršilac dužnosti predsjednika Stranke za BiH pohvalio je i rad Vijeća stranke Brčko distrikta,  istaknuvši da je kvalitetan rad na terenu vidljiv i kroz ostvarena dva zastupnička mandata u Skupštini distrikta.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu je danas u Brčkom održala i sjednicu predsjedništva.
“Cilj je ojačati Stranku za BiH u cijeloj zemlji, koristeći se i primjerom distrikta i to će biti jedan od naših prioriteta“, naglasio je Efendić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.