Početak izgradnje dva obdaništa u Brčko distriktu BiH u vrijednosti od 3 miliona KM. Najavljeno još jedno!

od Press Služba SBiH
Početak izgradnje dva obdaništa u Brčko distriktu BiH u vrijednosti od 3 miliona KM. Najavljeno još jedno!

Polaganjem kamena temeljca u naseljima Broduša I i Srpska Varoš danas je ozvaničen početak izgradnje dva obdaništa. Kamen temeljac položilo je gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić sa svojim saradnicima.

Gradonačelnik Nišić istakao je važnost obdaništa za psiho-fizički i emocionalni razvoj djece kao dio kontinuiteta ukupnog školovanja te naglasio da je Vlada opredijeljena na stvaranje uslova da obdanište bude dostupno svoj djeci i na isti način. Izrazio je zadovoljstvo što grad kontinuiran

o ulaže u obrazovanje i dobrobit najmlađih naglasivši da je ovo investicija u budućnost naše zajednice.

U procesu dobijanje dozvole je izgradnja još jednog obdaništa u naselju Donji Brezik, za šta je obezbijeđeno 1,8 miliona KM, te da bi do kraja godine trebao biti raspisan tender za izbor izvođača radova.

Bruto površina obdaništa u Broduši je 1.400 kvadrata sa kapacitetom za oko stotinu djece.

„Kapacitet djece je isti i za obdanište u Srpskoj Varoši, s tim što je bruto površina 2.000 kvadrata, uz planiranu kuhinju, garažni i skladišni prostor. Vrijednost objekata prve faze obdaništa u Broduši je 1,3 miliona KM sa PDV-om, a u Srpskoj Varoši 1,65 miliona KM sa PDV-om, a na kodovima za oba odaništa je obezbijeđeno po 2,2 miliona KM i nadamo se da ćemo u narednom periodu obezbijediti do 3 miliona i za jedno i za drugo obdanište. Vjerujemo da će to svakako, u momentu puštanja u funkciju, smanjiti broj djece koja su trenutno na čekanju“, naveli su saradnici.

 

 

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.