SBiH Sarajevo: U Sarajevu se više ne puca. Sada “rade” kašikare

od Press Služba SBiH
SBiH Sarajevo: U Sarajevu se više ne puca. Sada “rade” kašikare

Premijeru (M)Uk,

U jednom od najsigurnijih gradova Evrope, a može biti i svijeta (čitaj Sarajevo), samo u jednoj noći radila je kašikara bomba i desila se paljevina auta.

Premijer (M)Uk ovo jutro u svom medijskom nastupu je dobio moć govora i puno toga je izrekao, ali suštinu je opet zanemario.

Samo da ne puca, to je deviza Premijera, ali sada stvarno ne puca, jer sada se koriste kašikare bombe.

Samo dan nakon bombaške noći upućena je prijava protiv komesara MUP-a KS sa zahtjevom za pokretanje disciplinskog postupka. Dokazi su dati uz prijavu.

Kantonalno vijeće Stranke za BiH Sarajevo opet upućuje poziv politički najodgovornijim osobama u KS da zbog dramatično narušene sigurnosne situacije podnesu ostavke.

Neprimjerena objašnjenja Premijera (M)Uka koja prezentuje javnosti, uz uobičajeno pravdanje o statistici, dovode sve građane KS u situaciju da osjećaj nesigurnosti zamijene osjećajem statističke sigurnosti.

Kada bombe krenu da se bacaju po sarajevskim mahalama nema tog Premijera koji statistikom može vratiti osjećaj sigurnosti građanima. Posljednji snimci jurnjave u centru grada i objave na društvenim mrežama su dokaz koliko ovi drznici drže do odgovornih i statistike. Svi bombaši i trkači se osjećaju slobodno da rade to što rade, a građanima ostaju komična obrazloženja o “jednom od najsigurnijih gradova u Evropi”, koje im daje Premijer (M)Uk.

Možda je pak vrli Premijer mislio na sigurnost delikvenata i kriminalaca, a ne na sigurnost djece, mladih i svih ostalih građana u Kantonu Sarajevo.

Press SBiH

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.