Stranka za BiH Gračanica obilježila Dan državnosti BiH

od Press Služba SBiH
Stranka za BiH Gračanica obilježila Dan državnosti BiH

Gradska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Gračanica u saradnji sa Kantonalnim vijećem Stranke za Bosnu i Hercegovinu Tuzlanskog kantona održala je Javnu tribinu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine pod nazivom “Važnost obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine”. Broj prisutnih građanki i građana, te veliko interesovanje najbolje pokazuju važnost teme javne tribine. Ovaj put tražilo se mjesto više u Dershani gračaničke medrese koja nažalost nije imala dovoljan broj sjedećih mjesta za sve prisutne.

Prisutnima se najprije obratio redovni profesor sa Filozofskog fakulteta u Tuzli na odsjeku “Historija Savremeno doba”, gospodin Sead Selimović, a potom i visoki zvaničnici Stranke za Bosnu i Hercegovinu predsjednik Kantonalnog vijeća gospodin Mirnes Gušić, dopredsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH gospođa Edina Gabela, predsjednik Gradskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Gračanica gospodin Mirza Okić, te naposlijetku i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu gospodin Semir Efendić.

Neposredno prije održavanja javne tribine zajedno sa domaćinima iz gradske organizacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu Gračanica, predavači sa ostalim gostima učenjem fatihe i polaganjem cvijeća odali su počast šehidima i poginulim borcima, te civilnim žrtvama rata na Centralnom spomen obilježju odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 u Gračanici.

Press SBiH

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.