Dopredsjedavajuća Parlamenta FBiH Edina Gabela: Vjerujem da je sjednica odgođena zbog nepostojanja dogovora za izbor sudije Ustavnog suda BiH

od Press Služba SBiH
Dopredsjedavajuća Parlamenta FBiH Edina Gabela: Vjerujem da je sjednica odgođena zbog nepostojanja dogovora za izbor sudije Ustavnog suda BiH

Povodom neodržavanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH oglasila se dopredsjedavajuća tog doma Edina Gabela (SBiH):

– Obzirom da svi nosimo odgovornost za rad u Parlamentu Federacije BiH, imam obavezu da iznesem svoj stav kao članica rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH -, kazala je Gabela.

– Zajedno sa kolegama iz rukovodstva PFBiH radim korektno i dajem svoj puni doprinos. Imam povjerenje u svoje kolege i njihovu dobronamjernost -, istakla je.

Ona je kazala kako vjeruje da je sjednica, koja je trebala biti održana 21. juna 2023. godine, odgođena ne zbog rukovodstva ili opozicije, već zbog nepostojanja dogovora za izbor sudije Ustavnog suda BiH.

Na kraju se referisala na govor g.Johanna Sattlera koji je javno rekao da opozicija može biti dio rukovodstva i da je to dobra praksa širom svijeta, te da to relaksira parlamentarne odnose.

Dodala je da će se Klub SBiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH zalagati za dobre odnose i podržavati zakone koji su važni za građane Federacijie BiH.

Press SBiH

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.