Džemal Smajić: Begić prenosi netačne i neprovjerene informacije

od root
Džemal Smajić: Begić prenosi netačne i neprovjerene informacije

Član DF-a i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Zlatan Begić izjavio je da je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić učestvovao u usmenom dogovoru za izbor sudije Ustavnog suda sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Begićevi navodi jednostavno nisu istiniti jer predsjednik SBiH gospodin Efendić nije učestvovao ni u kakvim dogovorima oko izbora sudije Ustavnog suda BiH. Sve insinuacije vezane za ovu temu imaju za cilj obmanjivanje javnosti i diskreditiranje Stranke za BiH i njenog predsjednika gospodina Semira Efendića.

Iznenađen sam stilom pisanja gospodina Begića, posebno jer prenosi neprovjerene informacije, što ne bi trebalo biti svojstveno ozbiljnom političaru. Dobro bi bilo da gospodin Begić navede precizne informacije kada i gdje je postignut takav dogovor. Ako to nije u stanju, a ne može biti jer se tako nešto nije dogodilo, onda bi bilo korektno da se gospodin Begić javno izvini kako bi sačuvao svoj dignitet.

Smajić Džemal, delegat u Domu narodu Parlamenta BiH.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.