Bandić : Moramo pronaći konsenzus na širem nivou kako bi se sve one stvari koje su od interesa za građane mogle da ostvare

od root
Bandić : Moramo pronaći konsenzus na širem nivou kako bi se sve one stvari koje su od interesa za građane mogle da ostvare

Dobijanje kandidatskog statusa otvara procese probližavanja stavova političkih elita u Bosni i Hercegovini, koji do sada na državnom nivou nisu bili obećavajući, kazao je Muamer Bandić, zastupnik SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo gostujući u emisiji “Polis” na TV SA.

“Pred nama je jedan kompleksan i turbulentan period, te ukoliko nastavimo sa političkim podjelama koje se trenutno preferiraju u BiH ne vjerujem da ćemo se približiti Evropskoj uniji. Smatram da moramo pronaći konsenzus na širem nivou kako bi sve one stvari koje su od interesa za građane BiH, a koje bi nas približile EU, mogle da se ostvare”, kazao je Bandić, koji se osvrnuo i na aktuelno pitanje formiranja vlasti.

“U protekle četiri godine smo imali jednu nefukncionalnu Vladu FBiH, ako želimo ponovo imati takvu vladu onda ćemo nastaviti potencirati pitanja oko kojih se ne možemo dogovoriti. Moramo pronaći konsenzus zbog građana, zbog mladih ljudi koji su umorni od formiranja vlasti.

Sve je ovo mučno za građane jer je na političkoj sceni raskol između političkih lidera zbog kojeg ne mogu pronaći odgovore. Mora postojati barem minumum političke volje da se riješe ključni problemi”, kazao je Bandić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.