Efendić: Prilika za građane da sa Strankom za BiH promjene stanje, a da to ne bude odlaskom iz BiH

od Press Služba SBiH
Efendić: Prilika za građane da sa Strankom za BiH promjene stanje, a da to ne bude odlaskom iz BiH

U sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici sinoć je održan predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH). Građanima su predstavljeni kandidati sa područja ZDK za sva tri nivoa vlasti kao i razvojni program SBiH koji je fokusiran na proizvodnju hrane, energetiku, turizam, industriju i izgradnju komunikacijske infrastrukture.

Prisutne je pozdravio predsjednik Općinskog savjeta SBiH Zenica Sefedin Hodžić koji je rekao da je SBiH u Zenici preporođena politička snaga sa potpuno novim ljudima.

Nosilac liste za Skupštinu ZDK Hasan Handžić kazao je da je ponosan na kandidate koje ova stranka nudi građanima na predstojećim izborima navodeći da se radi o novim i neukaljanim ljudima. Dodao je da se treba vratiti izvornoj borbi za državu što je temeljna zadaća Stranke za BiH.

“Bez Stranke za BiH na političkoj sceni dobili smo političare koji od naših institucija prave buvljak i od tačke do tačke dnevnog reda prave trgovinu, a najmanje zastupaju interese građana. Dovode naše institucije u privatno vlasništvo, rade samo za lične interese i interese manjih grupa”, rekao je Handžić i dodao da se to mora promijeniti.

Nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Asim Čajlaković kazao je da ljudima u BiH više ne trebaju obećanja već ljudi koji će raditi.

Gosti i govornici u Zenici bili su i prof. dr. Zlatko Hadžidedić, kandidat za državni parlament, te nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo ujedno i predsjednik SBiH Semir Efendić koji je konstatovao da narod u BiH nije zadovoljan stanjem u kojem živi ali “da nam je situacija u državi onakva kakve su nam političke stranke”.

“Onako kakve su stranke tako nam je i u državi. Postoji jedna uzajamno posljedična veza između izbora i stranaka koje su na vlasti. Oni zloupotrebljavaju svoju poziciju u vlasti kako bi vezali za sebe veliki broj građana koji im na kraju budu i pristalice, ali zbog direktne, a ne opšte koristi. Na žalost veliki broj građana u našoj državi koji je htio promjene, te promjene je i napravio ali tako što je otišao iz države. Mislim da je ovaj put jedna prilika za građane Bosne i Hercegovine da sa Strankom za BiH promjene stanje, a da to ne bude odlaskom iz BiH”, kazao je Efendić.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.