SBiH: Premijeru Novaliću, život u BiH/FBiH nije Švicarska

od Press Služba SBiH
SBiH: Premijeru Novaliću, život u BiH/FBiH nije Švicarska

Kada slušamo premijera FBiH Fadila Novalića u obrazlaganju trenutne ekonomske situacije stiče se utisak da živimo u Švicarskoj ili da smo možda Švicarska. Sve je najbolje u FBiH i svi ekonomski pokazatelji su takvi da jednostavno poželite da nam Novalić ima dug život i da nas vodi godinama dalje.

“U ovim pokazateljima Novalića nema podataka da je trenutno u BiH inflacija preko 15% i najveća u okruženju i šire, nema da imamo najskuplje energente u okruženju i šire, nema da imamo najniži prosjek plata u okruženju i šire, nema da smo sa najmanjim stranim ulaganjima u okruženju i šire, nema da smo najkorumpiranija zemlja u okruženju i šire, nema da smo po izdvajanju za građane u cilju prevladavanja ekonomske krize najmanje izdvojili u okruženju i šire, nema da ostvarujemo rekordne prihode za budžete iz razloga enormnog porasta cijena i samim tim drastičnog porasta prihoda po osnovu PDV, nema da nismo dobili kandidatski status…

Ako će građaninu tj. običnom čovjeku bila utjeha sve ono što pripovijeda Novalić, a što je zanimljivo štivo za noćno čitanje bajki, to onda možemo zamisliti kako je onda toj siromašnoj Švicarskoj koja nema ni upola rezultate kakve ostvaruje premijer FBiH. Stoga, naš obični čovjek će i dalje biti na zadnjem mjestu priroriteta premijera FBiH, a prioritet će i dalje biti pokrivanje dugova silnih direktora koji su svoje institucije doveli na rub propasti i sada ih Novalić „vadi“ stotinama milona KM pokrivajući njihove dubioze”.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.