Stranka za BiH: Milanović je u službi razbijanja Evropske unije i NATO-a

od root
Stranka za BiH: Milanović je u službi razbijanja Evropske unije i NATO-a

Stranka za Bosnu i Hercegovinu reagovala je na izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića te su poručili kako nije teško naslutiti u ime čijih interesa Milanović podriva sigurnosni sistem Evropske unije.

Izjava Zorana Milanovića da Dragan Čović i HNS idu u osnivanje trećeg entiteta samo javno priznavanje onoga što u BiH svi već odavnu znaju.

“Potpuno je jasno da destabiliziranjem Bosne i Hercegovine, što svakodnevno čini, Milanović u službi razbijanja sigurnosnih sistema Evropske unije i NATO-a. Nije teško naslutiti u ime koga i čijih interesa to radi”.

Poručili su da prije nego što Čović krene u avanturu koju Milanović najavljuje, treba se prisjetiti šta je projekt trećeg entiteta donio građanima BiH i kako je poremetio odnose zemalja.

“Hrvatska je zbog toga projekta presuđena za udruženi zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini. Milanović, a i Čović se varaju ako misle da se pojavio povoljan geopolitički trenutak u kojem mogu ostvariti cijepanje Bosne i Hercegovine. Taj trenutak je bio puno povoljniji 1993. godine kada je to Hrvatska pokušala vojno, pa nije uspjela”.

Na kraju, naglašavaju kako je BiH odlučnija i jača nego ikada da se suprotstavi takvim nastojanjima.

“Pozivamo Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju, Veliku Britaniju, OHR i sve našeprijatelje u svijetu da na vrijeme zaustave namjere Čovića koje u sebi nose nesagledive posljedice”.

SBiH PRESS

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.