SBiH: Za koga i koje ratove Srbija priprema vojsku?

od root
SBiH: Za koga i koje ratove Srbija priprema vojsku?

Posljednja promocija vojske i naoružanja u Srbiji, kojoj je prisustvovao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i politički predstavnik bosanskih Srba Milorad Dodik, jasno pokazuje ko je glavni faktor destabilizacije na Balkanu i ko šalje skrivene prijetnje drugim državama u regiji.

“Ovim će se braniti i Srbi i Srbija”, poručio je Dodik sa skupa u Srbiji, čime je stavio do znanja da se Srbija ofanzivno naoružava, jer dijelovi srpskog naroda, kao i drugih naroda, žive u više zemalja. Dodik je prije slao i direktnije izjave, ali zbog straha od dodatnih sankcija i izolacije, ovaj put je to uradio u nešto drugačijoj formi. Kao član Predsjedništva BiH on je ujedno i član vrhovne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za čiju sigurnost treba da se brine po Ustavu i zakonu, a ne za sigurnost jednog naroda.

Zabrinjavajuće je da nije bilo reakcija drugih članova Predsjedništva BiH, kao ni ministra odbrane BiH ili komadanta Oružanih snaga BiH koji bi građanima BiH morali objasnit šta znači ubrzano i veoma skupo naoružavanje Srbije, kao i kakav je odgovor naše države na ove okolnosti.

Postavlja se pitanje za koga i koje ratove Srbija priprema svoju vojsku i zvecka oružjem na sve češćim javnim vojnim vježbama. Okružena NATO snagama i Evropskom unijom, Srbija nema nikakve šanse za bilo kakvo suprotstavljanje NATO-u, a nakon posljednje agresije na BiH, rata u Hrvatskoj i na Kosovu, jasno je da vojska Srbije ima kapacitet i može ratovati jedino protiv nenaoružanih civila.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.