Priča o briselskim pregovorima podilaženje Čoviću i antievropskoj politici Dodika

od root
Priča o briselskim pregovorima podilaženje Čoviću i antievropskoj politici Dodika

Najnovija inicijativa da se pregovori o izmjenama Izbornog zakona BiH nastave u Briselu, o čemu slušamo ovih dana, predstavlja još jedan pokušaj udovoljavanja željama HDZ-a i Dragana Čovića kao i podilaženje antievropskoj politici Milorada Dodika.

Dragan Čović je svojim političkim djelovanjem, izjavama, pa i prijetnjama nebrojeno puta do sada, pokazao da se ne bori za interese Bosne i Hercegovine, nego da je marioneta velikosrpskih interesa koje u BiH pokušava provesti Milorad Dodik. Odnosi Bosne i Hercegovine i Hrvatske su suštinski važni za napredak i BiH i Hrvatske kao i za stabilnost Balkana u cjelini. Dragan Čović uz otvorenu podršku koju dobija iz Zagreba zasigurno ne doprinosi izgradnji takvih odnosa.

Prijedlog za izmjene Izbornog zakona putem tzv. elektorskih glasova nije primjenjiv u Bosni i Hercegovini jer još više produbljuje podjele i dodatno pravi nejednakost među glasovima građana. Takav izbor bi bio uvod u dodatne komplikacije i napetosti, a ne u rješavanje krize. Bosni i Hercegovini je potrebna puna demokratija kao u drugim državama Evropske unije, a ne trajni aparthejd koji će dugoročno zaustaviti demokratske procese. Nakon razorne agresije na BiH, ubijanja, silovanja, protjerivanja i genocida, građani u Bosni i Hercegovini su zaslužili više podrške od strane međunarodne zajednice kako bi izgradili istinsko demokratsko društvo.

SBiH PRESS

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.