Reakcija SBiH: “Svi mi imamo jako dobar život” – prevazilazi granice lijepog ukusa

od root
Reakcija SBiH: “Svi mi imamo jako dobar život” –  prevazilazi granice lijepog ukusa

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković u posljednjem medijskom nastupu na TV Hayat iznijela je niz nerazumnih konstatacija čime je pokazala da nema sluha za teško stanje u kojem se nalaze građani Bosne i Hercegovine. Doza nadmenosti koju ispoljava u svojim izjavama prevazilazi granice lijepog ukusa, ponižavajući desetine hiljada građana koji nemaju dovoljno sredstava za osnovne potrebe pristojnog života. “Svi mi imamo jako dobar život,” zaključila je ministrica Turković nepravedno izjednačavajući svoj status udobnog života sa radničkim porodicama i penzionerima koji jedva preživljavaju.

Njena odsutnost od stvarnosti potvrđena je konstatacijom da situacija u BiH svakim danom postaje sve bolja, nazivajući građane BiH razmaženim. Za nju predstavlja uspjeh jer naš narod, kako je rekla, može sastaviti kraj s krajem. Dok Bosnu i Hercegovinu napušta najvitalniji dio njene radne snage, posebno mladih, u potrazi za poslom, Turković se zadovoljava preživljavanjem i toplom sobom za svoje sugrađane.

Umjesto da se bavi diplomatijom i ojača ugled i položaj Bosne i Hercegovine u svijetu, ministrica Turković, očigledno sita i zadovoljna za razliku od mnogih porodica koje su na ivici siromaštva, srozala je BiH na međunarodnoj sceni na najniže grane u njenoj istoriji. Na ključnim mjestima u svijetu naša zemlja nema svoje predstavnike, dok Bosna i Hercegovina prolazi kroz najdublju krizu nakon Dejtona.

SBiH PRESS

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.