Seminar na temu saradnje i koordinacije predstavnika Stranka za Bosnu i Hercegovinu na nivou lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini

od root
Seminar na temu saradnje i koordinacije predstavnika Stranka za Bosnu i Hercegovinu na nivou lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini

 

[smartslider3 slider=”12”]

Na proteklim lokalnim izborima održanim u novembru prošle godine SBiH je osvojila 54 manda u vijećima 28 općina u dva entiteta i Distriktu Brčko. Pored toga kandidat SBiH izabran je za načelnika općine Čelić u Tuzlanskom kantonu. Seminaru su prisustvovali i zastupnici u skupštinama Tuzlanskog i Bosansko podrinjskog kantona, kao i ministri u vladi Brčko Distrikta i Bosansko podrinjskog kantona.

Obzirom da smo u prvoj godini mandata lokalnih vlasti u našoj zemlji iskoristili smo priliku za razmjenu iskustava u radu lokalnih zajednica, uz obilazak općine Novi Grad i projekata realiziranih u proteklom periodu po kojima je općina postala prepoznatljiva. Novi Grad je model po kojem se mogu razvijati i druge lokalne zajednice u našoj zemlji uz sve probleme i nefunkcionisanje sistema institucija na višim nivoima vlasti i loših zakonskih rješenja po kojima živimo.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu pred sebe postavlja zadatak da ponudi model i program izlaska iz sveopšte krize institucija u našoj državi na svim nivoima vlasti. Program mora obuhvatati rješenja za sve nivoe vlasti od lokalnog do državnog sa posebnim akcentom na ubrzani razvoj na koji se više ne može čekati. Jedino ekonomski razvoj i prosperitet, uz potpunu promjenu ambijenta javnog i političkog života, može zaustaviti negativne trendove u svim oblastima i konačno nas pokrenuti naprijed.

Pokrenimo Bosnu i Hercegovinu zajedno!

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.