Kurtćehajić: Moja poruka svjetskim moćnicima

od root
Kurtćehajić: Moja poruka svjetskim moćnicima

 

 

Mladić i Karadžić su presuđeni na doživotni zatvor a šta je sa RS?
Šta znače presude Mladiću i Karadžiću kao i gotovo kompletnom političkom i vojnom vrhu  Republike Srpske ako se ništa ne radi na njenom ukidanju.
Postojanje RS je znak da se genocid isplati jer je genocid nagrađen.
Iako je krivica individualna kroz prizmu reakcija  na presudu Mladiću u manjem bh entitetu od strane političkih zvaničnika  ali i običnog naroda nameće se pitanje kolektivne odgovornosti bosanskih Srba jer gotovo svi odreda nastavljaju mantru o Haškom tribunalu kao političkom antisrpskom sudu i Mladiću kao srpskoj legendi i heroju.
I sve dok bude postojala tvorevina RS u ime koje su počinjeni  strašni zločini širom Bosne i Hercegovine što je kulminiralo izvršenim genocidom u Srebrenici teško je očekivati da će se svijest bosanskih Srba izmijeniti.
Tek kada RS koja je uzrok i posljedica učinjenog genocida bude ukinuta bilo zbog odgovornosti za genocid ili na blaži način putem transformacije Bosne i Hercegovine u državu s više prirodnih regija doći će do suočenja kod bosanskih Srba da se zlo ne isplati, da su bili zavedeni  i da su bili na krivoj strani historije.
Zato apelujem na sve ambasadore u BiH i sve svjetske moćnike da počnu razmišljati  u pravcu da nije normalno da se počinioci kazne a da njihovo djelo ostane netaknuto i da nađu pravne i političke mehanizme da sa Bosne i Hercegovine skinu kancerogeno tkivo koje se zove Republika Srpska i omoguće Bosni i Hercegovini da se razvija kao i svaka druga normalna evropska država.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.