Silajdžić: Nadam se da će novo rukovodstvo SBiH ostati vjerno ideji iz naziva stranke

od root
Silajdžić: Nadam se da će novo rukovodstvo SBiH ostati vjerno ideji iz naziva stranke

 

Osnivač i bivši predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Haris Silajdžić za Klix.ba je prokomentirao najavu da načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić preuzima tu političku organizaciju.

Jučerašnja vijest da dugogodišnji istaknuti član SDA Semir Efendić napušta stranku i postaje predsjednik, do sada posrnule i prilično marginalizirane Stranke za BiH odjeknula je u javnosti. Riječ je o stranci koja je nekada činila vlast u državi, a njen osnivač je bio član Predsjedništva naše zemlje.

Silajdžić se odavno povukao, a stranka se održavala tek lokalno, ali što je najvažnije zadržala je infrastrukturu.

“U radu i izborima u stranci ne učestvujem od dana odstupanja s mjesta predsjednika SBiH ni na koji način”, kaže nam Silajdžić.

Dosadašnji predsjednik SBiH Amer Jerlagić je podnio ostavku, a očito je u užem rukovodstvu dogovoreno da se stranci udahne neka nova energija i to tako što će za predsjednika biti izabran Semir Efendić. Koliko je, i da li je uopšte na to imao utjecaja Silajdžić, teško je reći.

Silajdžić je prije nekoliko mjeseci aktivno komentirao izbor Joea Bidena za američkog predsjednika u svijetlu nade za neki novi dašak promjena u BiH. Tada se nagovještavalo da bi se mogao vratiti aktivnoj politici, što je on odbacio. Međutim, sada ispred sebe nakon toliko godina ima priliku gledati promjene u stranci koju je osnovao i čiji je slogan nekada glasio: “100% BiH”.

“Nadam se da će rukovodstvo i dalje ostati vjerno ideji koja je sadržana u nazivu stranke za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine”, kazao je Silajdžić za Klix.ba.

Stranka za BiH trenutno je parlamentarna u pojedinim općinskim vijećima te skupštinama kantona. Na federalnom i državnom nivou nema svoje zastupnike.

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.