Smajić u Kozarcu: Negiranje genocida postaje dio identiteta jednog dijela srpske političke i akademske elite

od Press Služba SBiH
Smajić u Kozarcu: Negiranje genocida postaje dio identiteta jednog dijela srpske političke i akademske elite

Džemal Smajić (SBiH), delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je prisustvovao dženazi u Memorijalnom centru Kamičani u Kozarcu.

Dženaza je klanjanja za dvije žrtve, Ferida (Hamdija) Sikirića i Izeta (Adem) Mešića, koji su 1992. godine ubijeni na području Prijedora.

Smajić je poručio kako mnogi ideolozi i egzekutori politika koje su počinile stravične zločine u Prijedoru i danas hodaju slobodni bez kajanja i osjećaja krivnje.

– Prijedor je opština gdje su se desila masovna ubistva, mučenja, zatvaranja i druga zlostavljanja Bošnjaka odmah na početku agresije na BiH 1992. godine. Nažalost, još uvijek sve žrtve nisu našle svoj smiraj. Danas su u Prijedoru ukopani dvojica nevino ubijenih Bošnjaka – naveo je.

Dodaje kako negiranje genocida i veličanje svih drugih zlodjela postaje dio identiteta jednog dijela srpske političke i akademske elite, kao i dobrog dijela naroda koji ih slijede.

– To su poražavajuće činjenice kojih bi se svako normalan trebao stiditi, a ne dičiti se zvjerstvima zločinaca – poručio je Smajić.

 

Press SBiH

 

 

 

Povezani članci

Stranka za BiH

Budite slobodi da nas kontaktirate.

Posljednje vijesti

@2022 – Sva prava pridržana. Stranka za Bosnu i Hercegovinu.